Després de la mort de Franco va protegir els estalvis a Suïssa

El compte bancari que l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Fèlix Millet i la seva dona tenen a a Suïssa encara porta cua. En la seva declaració com a imputat davant el jutge Juli Solaz, que investiga el desviament de fons del Palau, Millet va explicar que va obrir el compte el 1975, després de la mort de Francisco Franco, perquè temia que la desaparició del dictador provoqués un període d'inestabilitat política i econòmica que fes perillar els seus estalvis. Uns diners que, segons va insistir Millet dilluns, no tenen res a veure amb el Palau de la Música.

L'existència del compte en qüestió, obert a la Compagnie Bancaire Gèneve (CBG), es va descobrir el 23 de juliol passat, durant el registre que van fer els Mossos a les oficines de l'edifici modernista. Al despatx de Millet, la policia catalana va trobar una carpeta en què constaven les dades identificatives d'un compte numerat en una entitat suïssa, diversos extractes i altres documents que hi estaven vinculats. El fiscal considera que al compte podrien haver anat a parar quantitats «il·lícitament» desviades de l'Orfeó o, en qualsevol cas, que aquests diners serien «fons opacs» que podrien servir per rescabalar el Palau. Per això, a instàncies de la fiscalia, el jutge va requerir a les autoritats del país helvètic que s'investiguin els moviments del compte, que es bloquegi el dipòsit i que s'embarguin els fons, petició que ja s'ha dut a terme, segons fonts properes al cas. En la comissió rogatòria a Suïssa, el magistrat també sol·licitava que se li comuniqués si l'exdirector administratiu del Palau Jordi Montull, la seva filla Gemma i els tresorers Enric Álvarez i Pau Duran –que també figuren en la querella de la fiscalia– tenen comptes bancaris a Suïssa. En la seva declaració de dilluns, Jordi Montull ja va confirmar al jutge que disposa d'un compte corrent al país helvètic, que el magistrat ha ordenat bloquejar i embargar.

Montull, però, no hauria donat tants detalls com Millet sobre l'origen dels diners que guarda en aquest compte. L'expresident del Palau va assegurar davant del jutge que només ha utilitzat el compte per cobrar una part dels diners que va obtenir per la venda d'uns terrenys, la qual cosa li hauria permès evadir impostos. Millet va afegir-hi que, com a màxim, va arribar a tenir al compte bancari investigat 40 milions de les antigues pessetes. Segons va dir, però, durant els últims anys ha anat traient de la CGB els diners que va obtenir de la venda de les seves propietats, de manera que ja pràcticament no queden fons al seu compte bancari de Suïssa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC