Jiménez Villarejo: «El ‘cas Millet' no és res més que la continuació dels casos de corrupció de CiU»

Assegura que a darrere hi ha l'opacitat del finançament dels partits polítics

L'acte públic per donar a conèixer la querella popular que han presentat la FAVB i CCOO, entre altres entitats, va permetre a l'exfiscal anticorrupció, proper a Iniciativa per Catalunya, Carlos Jiménez Villarejo, donar, sense embuts, el seu parer sobre el cas Millet. Per Villarejo, el saqueig del Palau de la Música «és un punt i seguit dels casos de corrupció relacionats amb CiU com el cas Treball, el cas Turisme i altres». El fet que la Fundació Trias Farga i el Partit Independentista rebessin diners del Palau, demostra, segons Villarejo, que aquest desfalc també està relacionat amb l'opacitat del finançament dels partits polítics. En aquest sentit, l'exfiscal va apuntar que «entre el 2003 i el 2005, CiU va ser el partit que proporcionalment va tenir un percentatge més alt de finançament anònim». Durant aquests anys hauria rebut 6,3 milions d'origen no identificat, mentre que el PP estatal en va rebre 8,2.

Villarejo, que també és president del comitè d'ètica de la Policia de Catalunya, va considerar «intolerable» l'absència de control al Palau. El vicepresident de la FAVB, Albert Recio, que també era a l'acte, va qualificar d'insuficients les auditories i va apuntar que fundacions com la del Palau haurien de tenir un interventor diari. L'exfiscal, per la seva banda, va assenyalar «el Departament de Justícia, que té el protectorat de les fundacions, com a responsable de no haver descobert res durant tots aquests anys». També va retreure als 134 vocals del Consorci del Palau de la Música, «entre els quals hi ha la gent més granada de la política i la cultura catalanes, que no s'interessessin pels comptes de l'entitat».

Segons Villarejo, un dels únics intents per controlar els diners que reben les fundacions el va fer el primer tripartit quan va elaborar un informe dels diners que s'atorgaven a aquests organismes. El document va determinar que un 11,5% d'aquelles fundacions que havien estat analitzades, que no eren totes, havien malbaratat fons, en total 9,3 milions d'euros. No entenia perquè el govern no va acabar aquest informe incloent-hi totes les fundacions.

D'altra banda, en declaracions a Catalunya Ràdio, Villarejo va acusar la judicatura d'actuar a favor dels poderosos «perquè és més còmode i crea menys problemes, si no, no s'explica que des del 10 de juny hi hagi hagut una reacció tan lenta».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala