El Punt rep el premi FEDAN per la informació «perseverant i punyent» sobre la gossera de Barcelona

L'oposició de l'Ajuntament queda finalista d'un premi en negatiu pel mateix tema

Aquesta federació atorga cada dos anys els premis Segle XXI i Edat Mitjana a les administracions i institucions que més han destacat per actuacions a favor o en contra, respectivament, dels animals i de la natura. Aquest any, l'intens debat polític entorn del projecte –finalment descartat– de construir un parc d'acollida d'animals de companyia (PAAC) al parc de l'Oreneta, al barri de Sarrià, ha tingut un pes important a l'hora d'atorgar els guardons. I ho ha estat tant en positiu com en negatiu. La cara ha estat pel tractament «perseverant i punyent» que ha fet sobre el tema aquest diari; i la creu, per als grups de l'oposició a l'Ajuntament –ERC, CiU i PP–, que han quedat com a primers finalistes del premi Edat Mitjana «per haver endarrerit més anys encara el funcionament» de la gossera.

Un serial de cinc mesos

Les negociacions que finalment van acabar tancant en un calaix el projecte de construir la gossera al parc de l'Oreneta, van començar l'octubre del 2008 amb la presentació de la proposta per part de la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol. Des del primer moment, tant CiU com el PP s'hi van manifestar en contra. El govern bipartit (PSC-ICV-EUiA) va intentar obtenir el suport d'ERC per intentar tirar endavant el projecte. L'objectiu era poder inaugurar les noves instal·lacions el 2011, però els republicans no només van rebutjar les modificacions introduïdes en el projecte i van ignorar la demanda de 170 entitats perquè s'activés l'equipament sinó que, a més, van presentar tres propostes alternatives i van obrir una negociació paral·lela amb CiU i el PP per pactar un altre emplaçament.

El serial polític va acabar el mes de març, quan l'oposició en ple va tombar el projecte de la gossera i va presentar sis propostes més. Al cap de quatre mesos es van reprendre les converses i a mitjan setembre govern i ERC van anunciar un pacte per construir la gossera en un terreny d'1,8 hectàrees, entre el cementiri de Montjuïc i el jardí botànic. Això sí, s'haurà de refer el projecte i la gossera no serà una realitat fins al 2013.

Aquest any, FEDAN ha atorgat el premi Segle XXI al Síndic de Greuges de Catalunya «per la ferma intervenció en la queixa contra la Comissió d'Experimentació Animal de la Generalitat», i a l'Ajuntament de Mataró pel «nou model de sensibilitat, modernitat i eficàcia» en el tracte d'animals de companyia. En l'apartat de periodisme, s'ha premiat l'espai setmanal Peluts, que fa la societat protectora d'animals a Mataró Ràdio, i el programa El escarabajo verde de TVE. El lliurament de premis tindrà lloc demà a les 13.30 h al saló Animalada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses