Més de 600 inspeccions de Salut

El departament ha fet 17 requeriments per corregir deficiències per higiene

El personal del servei regional ha fet aquestes 648 inspeccions en un cens de 523 centres escolars de la demarcació, que inclouen centres privats, instituts, escoles de primària i llars d'infants. Gairebé la meitat de les inspeccions s'han fet a menjadors que tenen cuina pròpia i pràcticament la resta s'han fet a servei d'àpats.

Els 17 requeriments que han comportat aquestes inspeccions no han acabat amb sanció. La majoria dels requeriments han estat per corregir deficiències per higiene en el procés d'elaboració o servei dels aliments. Segons Salut, les deficiències detectades van ser corregides, motiu pel qual no van comportar cap tipus de sanció. Salut no actua amb l'únic objectiu de sancionar, excepte si hi ha una causa reiterativa.

Control de tot el procés

En els menjadors de cuina pròpia, els inspectors hi controlen sobretot els processos de manipulació, cocció i refredament perquè es facin en unes condicions higièniques i sanitàries correctes. En els menjadors que tenen servei d'àpats el control es basa en el fet que els menjars arribin al centre a la temperatura adequada, que és de 65 graus. Un cop el menjar és a l'escola s'ha de comprovar que està a la temperatura adequada o, en tot cas, reescalfar-lo. És precisament en l'apartat de controls de temperatura que han de dur a terme les escoles on els inspectors detecten un nombre important de les deficiències. Amb un bon control de temperatura s'eviten moltes toxiinfeccions alimentàries.

Els inspectors també controlen el subministrament d'aigua per evitar el risc de difusió de la legionel·la, si hi ha plagues, o les condicions de seguretat.

A partir d'aquest curs, els inspectors revisen i promocionen la idoneïtat dels menús des d'un punt de vista nutricional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA