CiU de Roda de Berà es nega a acceptar que hi hagi acomiadaments indiscriminats a l'Ajuntament

El principal partit a l'oposició a l'Ajuntament de Roda de Berà, CiU, va afirmar ahir que no acceptarà «acomiadaments indiscriminats» entre els treballadors municipals. Segons va explicar el regidor convergent, Pere Virgili, la retallada de plantilla que ha plantejat el govern local (PSC) per tal d'ajustar els comptes del consistori hauria de fer-se d'acord amb «la relació de llocs de treball que es va aprovar l'any 2007». Així, CiU demana que, a l'hora de decidir quines seran les persones que s'hauran de destituir, es comenci pels càrrecs creats en els darrers dos anys i que s'encarreguen de coordinar àrees. «Primer hem d'eliminar els llocs de treball que a la pràctica estan doblats», va afirmar Virgili, qui assegura que departaments com Urbanisme s'han «sobredimensionat» per les contractacions que s'han fet en els darrers dos anys.

Els convergents també demanen que l'executiu ajusti els sous dels regidors, i, sobretot, les indemnitzacions que es reben per assistències, a més de rebaixar la despesa en protocol, entre d'altres àmbits.

El govern vol suport

L'alcaldessa rodenca, Maite Huerta, va reclamar ahir a CiU i PP que donin suport a les mesures de sanejament que presentaran al proper ple municipal i que, emparant-se en un nou decret estatal, suposarà la contractació d'un nou crèdit de dos milions i mig d'euros per sanejar el dèficit del consistori. Segons Huerta, amb aquesta mesura l'Ajuntament podria començar a pagar als proveïdors que tenen factures pendents a partir de finals de juliol, i no del desembre, com ara es veu obligat a fer. CiU, però, va lamentar que encara no se'ls ha informat de cap de les característiques d'aquest pla de sanejament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’inicien les obres per convertir La Torre en un equipament públic municipal

ripoll
Societat

El comerç serà l’element central de la Festa Modernista de Reus

Reus

Minut de silenci pel veí assassinat a l’Afganistan per part d’Estat Islàmic

girona

400.000 persones han visitat la 69a edició de Temps de Flors

girona
societat

Detenen l’autor d’un robatori violent comès en un habitatge d’Empuriabrava

castelló d’empúries
societat

Jutgen els dos camioners interceptats amb tres aparells per clonar targetes

la jonquera

Nova mobilització de l’AFA de Camins per evitar la fusió amb el Pla de l’Ametller

banyoles / girona
Medi ambient

Traslladen sorra del port de Coma-ruga al Vendrell, Cunit i Calafell

El Vendrell
societat

El comissari en cap Eduard Sallent inicia demà el curs per ser major dels Mossos

barcelona