El trasllat de l'Agència Tributària, encallat per un certificat que falta per a la llicència

Fa un any que el nou edifici del barri de Sant Narcís de Girona està acabat i estava previst fer el canvi a l'estiu

Les caixes per fer el trasllat del carrer Jaume I a les noves dependències ja estan fa temps preparades, però el dia no arriba. A l'Ajuntament de Girona estan esperant un certificat final, que els han d'entregar els responsables de l'obra, per poder donar la llicència d'activitats. Aquesta llicència ja ha passat els tràmits, però queda pendent aquest document, segons va explicar ahir el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo.

El delegat de l'Agència Tributària a Girona, Jordi Boixareu, va destacar que tot s'està retardant força més del que estava previst i que no s'hauria pensat mai que els tràmits es poguessin complicar tant. Primer es va produir un problema amb la llicència d'ocupació per una deficiència en una rampa d'accés que superava el pendent mínim. Això es va resoldre posant una porta metàl·lica i aquesta llicència ja es té. Ara falta, però, la d'activitats, que es va sol·licitar el mes de juny i que ja ha passat els tràmits pertinents, però hi ha pendent el document que han d'entregar els responsables de la construcció de l'edifici.

Una part del nou edifici ja es va estrenar el mes de maig passat per la campanya de la renda i la previsió era que a l'estiu es fes el trasllat definitiu. La setmana passada es va fer el trasllat de l'arxiu i també s'ha portat a la nova seu una part de la documentació. La seu ja està equipada i preparada.

El nou edifici, amb una superfície construïda de 12.012 m², permetrà unificar les seus que té l'Agència Tributària a Girona, situades al carrer Jaume I (on comparteix dependències amb el Ministeri d'Economia i Hisenda) i al carrer Mestre Francesc Civil (on hi ha instal·lada la Inspecció d'Hisenda en un edifici de lloguer).

Unes 675 visites diàries

A la nova seu de l'Agència Tributària del barri de Sant Narcís hi treballaran unes 240 persones, 190 de les quals s'hi traslladaran des de les dependències actuals del carrer Jaume I i unes 50 més des de la Inspecció de Tributs, situada al local de lloguer.

A Jaume I hi quedarà el Ministeri d'Economia i Hisenda.

L'Agència Tributària rep de mitjana unes 675 visites diàries, a més de les persones que els mesos de maig i juny hi van a fer la declaració de la renda, per mitjà de cita prèvia.

L'Agència Tributària va decidir fa anys edificar una nova seu per poder unificar d'aquesta manera les actuals i millorar els serveis.

Tres anys de retard

La previsió inicial era inaugurar el nou edifici a finals del 2006, però el primer contracte que es va fer per a la seva construcció es va haver de rescindir a causa de l'incompliment per part de l'empresa adjudicatària de les indicacions de la direcció facultativa de l'obra i dels retards de la seva execució. Aquest retard va encarir el projecte de la nova seu, adjudicat inicialment per 8,8 milions d'euros. Les obres es van tornar a adjudicar, en aquesta segona ocasió a l'empresa Acciona Infraestructures SAU, per un import de 10.194.521 euros. Aquesta nova adjudicació es va fer després d'una subhasta pública celebrada el novembre del 2006. El contracte d'execució de l'obra es va signar el 25 de gener del 2007. La nova seu serà d'ús exclusiu de l'Agència Tributària.

Més casos a Girona

D.Vilà

La capital gironina acumula més casos d'obres encallades o amb retards. Un dels casos més recents i tot just en vies de solució és la construcció de l'aparcament subterrani del Pallol, que fa un any i mig que està aturat pels problemes de l'empresa adjudicatària. Ara s'està tramitant la licitació per tornar-la a adjudicar a una nova empresa. Una altra de les obres que van amb molt de retard a Girona és la recuperació de l'antiga fàbrica Marfà, que hauria d'estar en obres des de fa dos anys i encara han de començar. També s'ha retret al govern la passivitat amb l'antic cinema Modern. La compra municipal es remunta a gairebé fa una dècada, però la falta de projecte va acabar provocant el deteriorament de la sala i s'hi va fer una actuació provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès