Urbanisme

CiU demana la rectificació del pla territorial de l'Ebre en el Parlament

El secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, va anunciar ahir a Tortosa que el grup de CiU ha presentat una moció al Parlament en què demana al govern que reconsideri l'actual revisió del pla territorial de les Terres de l'Ebre. En concret, la moció de CiU serà debatuda en el ple de dijous, i posa de manifest la situació del territori després de l'anunci de tancament de la planta de Lear. De fet, fa una aposta «clara» per la industrialització i la «dinamització econòmica», però adverteix de «la falta de consens» amb què la Generalitat està tramitant el nou pla territorial.

Puig va remarcar que el nou pla territorial «ha estat dibuixat des d'un laboratori metropolità de Barcelona» i «sense escoltar les Terres de l'Ebre». «El nou pla dilapida el consens assolit el 2001, tot i que teníem un context social molt complicat; i a més, no preveu infraestructures tan bàsiques com una estació d'alta velocitat a l'Ebre», va lamentar. Segons Puig, també és força greu que la Generalitat no haja previst cap mecanisme de cooperació amb l'Estat, per desdoblar tant la carretera N-420 com l'eix de l'Ebre (C-12).

«Estem en un punt delicat, de transició cap a un model equivocat», va insistir Puig. «El tripartit encara té la possibilitat de rectificar, i hauria d'escoltar un clam que és generalitzat», va assenyalar. Segons Puig, el tripartit hauria de deixar la seua perspectiva «més dogmàtica», ja que el pla territorial és «excessivament intervencionista» i limita «el creixement de l'Ebre i el benestar dels seus ciutadans». «Aquest pla ha segrestat la veu del territori», va sentenciar Puig abans d'oferir «un esforç de consens» des de CiU. Per la seua banda, els diputats Josep Rull i Xavier Pallarès van demanar que es tinguen en compte les al·legacions presentades per molts ajuntaments i entitats. A més, van remarcar que el nou pla territorial vulnera el principi d'autonomia local, i que hipoteca «molt agressivament» els sectors econòmics de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto