La primera fase de recuperació de les cases de l'Onyar de Girona s'acabarà al setembre

S'actua en setze façanes, amb un cost de mig milió d'euros que financen la Generalitat i els propietaris de les finques

Fins a finals de novembre no es preveu que s'acabi de muntar la gran bastida que taparà les primeres nou façanes en què s'intervindrà sobre el riu Onyar. Els treballs en aquestes cases duraran cinc mesos i s'enllaçaran amb la rehabilitació i millora de set façanes més d'aquesta primera fase. Han quedat fora d'aquesta millora la façana posterior de la casa Masó, que es millorarà a través d'una subvenció provinent de l'Estat, i un edifici que els propietaris ja van arreglar pel seu compte.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, creu que es tracta d'una obra molt important per recuperar «una imatge molt coneguda després de la primera rehabilitació». El projecte preveu no només repintar les façanes, sinó també canviar alguns elements com ara persianes o finestres, així com millorar l'aïllament acústic o refer algunes estructures malmeses. L'Incasol aporta 295.000 euros de subvenció per finançar el projecte d'aquesta primera fase, mentre que la resta anirà a càrrec dels propietaris. Tot i això, també poden demanar més ajuts a través del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Pagans va admetre ahir durant la presentació del projecte que el consistori no inverteix econòmicament en el projecte, sinó que assumeix el cost de la gestió de l'obra i els informes previs que han realitzat els arquitectes municipals per avaluar l'estat dels immobles.

El consistori té l'objectiu que un cop s'hagi acabat la intervenció en aquestes primeres setze façanes es continuï amb la resta de les cases de la banda est de l'Onyar fins arribar al pont de Pedra. Així es vol intervenir en les 83 façanes d'aquest sector. Pel que fa a la banda oest, l'Ajuntament està fent un estudi, però les diverses renovacions que s'han anat executant en els últims anys han provocat que la majoria d'immobles presentin un millor estat que la degradació que presentaven alguns blocs del costat est.

Un 30% dels pisos estan buits

L'arquitecta municipal del Barri Vell de Girona, Rosa Maria Cànovas, va assegurar ahir, en declaracions a Ràdio Girona, que un terç dels pisos que donen a l'Onyar estan buits. Precisament, l'Ajuntament de Girona espera que la nova remodelació que afectarà les cases comporti al final l'ocupació d'aquests pisos. Fins i tot, en un dels edificis del carrer Ballesteries estan totalment buits els diversos pisos, com ho evidencia que la porta d'accés des del carrer estigui tapiada per evitar l'entrada d'intrusos a l'immoble. Una altra de les característiques d'aquests edificis que donen sobre el riu Onyar és que la majoria de residents són llogaters. Això ha complicat al consistori la subscripció d'acords amb tots els propietaris i ha alentit el procés d'una remodelació que el consistori va presentar públicament ara fa prop d'un any i mig i que no s'ha començat fins ara a executar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS