Els veïns de la Rambla i l'Argenteria de Girona avisen que no pagaran la rehabilitació de les cases de l'Onyar

Entenen que es fa per motius turístics i creuen que ho ha de pagar l'Ajuntament

El secretari de l'associació de veïns de la Rambla i l'Argenteria, Josep Lluís Quintana, afirma que ja que el projecte per recuperar les façanes «és per garantir una imatge de ciutat de la qual es beneficien tots els gironins, que l'Ajuntament assumeixi el cost de mantenir aquesta foto de Girona». Quintana agafa de model la rehabilitació de fa 26 anys, quan la Generalitat va assumir el cost de la recuperació de les façanes amb els colors originals, i considera que ara s'hauria de repetir la fórmula, sobretot tenint en compte que l'Ajuntament ha admès que no destina cap aportació econòmica a la reforma que ara ha començat en un primer tram.

Els veïns es mostren disposats a assumir la part del cost que suposi millores estructurals de l'edifici, però no en canvi millores exteriors en la pintura o la fusteria. També lamenten que des que es va presentar el projecte, ara fa prop d'un any i mig, l'Ajuntament no els hagi informat de quin és el procés, la planificació i com s'actuarà en cada cas. La primera fase ha començat aquesta setmana i afecta entre el pont d'en Gómez i el pont de Sant Agustí, i d'aquí a deu mesos la previsió és que es continuï amb la resta de tram fins al pont de Pedra.

Patint per la TDT

Una altra preocupació és la TDT. La reforma dels anys vuitanta va suposar la retirada de les antenes per uniformitzar la imatge. Ara els veïns asseguren que veuen només alguns canals i temen que amb l'apagada analògica es quedin sense veure cap canal. A més, asseguren que en 26 anys no s'ha canviat el cablejat de televisió de tot aquest sector del Barri Vell de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS