La plaça de braus de Tarragona no podrà fer actes al seu interior per Santa Tecla

Poblet diu que l'obra està acabada, però que no es pot obrir per falta de climatització i de pla d'usos

«La plaça de braus ja està acabada, així que avui ja es pot dir que un espai obert s'ha convertit en un equipament, el més gran de la demarcació (hi caben unes 7.000 persones), potent i ben acceptat», afirmava amb contundència Poblet. «L'arena, les grades, els accessos, els ascensors... tot està llest, igual que la cúpula, que és més gran que la del Vaticà», reivindicava. Ell mateix, això sí, admetia que, encara que vulgui, la normativa de recintes públics impedeix a l'Ajuntament autoritzar-hi la celebració de cap activitat «a cúpula tancada», ja que no té encara cap sistema de renovació d'aire. «Falta una qüestió d'ordre intern com ara la ventilació, és l'únic», va dir.

Partida de 100.000 euros

Afectada per la retallada d'ingressos, sobretot estatals, d'entrada la corporació només ha reservat dues partides d'un total de 100.000 euros –50.000 cadascuna– per a la plaça de braus al pressupost del 2010: una per a «projectes» i una altra per a «estudis i treballs de la segona fase». Poblet ho aclaria: «Una serà per donar suport a la persona que treballa per resoldre les qüestions de ventilació, i l'altra perquè els jaciments que s'han trobat a l'exterior rebin un tractament idoni.» Cap quantitat, doncs, per a un projecte, el del sistema de renovació d'aire, que es preveu complex tenint en compte que haurà d'abastar una volumetria tancada immensa, tot i que el mateix Poblet obria la porta al fet que, un cop s'hagi definit del tot el projecte, «al seu dia» es pugui fer una ampliació de pressupost per poder afrontar l'obra.

Sigui com sigui, la Diputació ja descarta del tot que el recinte pugui ser escenari de cap acte tancat al llarg del 2010, una petició que el mateix alcalde havia expressat en forma de desig després de les últimes festes de Santa Tecla, ja que confia en la plaça per fer-hi els concerts que sovint s'han d'acabar suspenent per la pluja en aquella època, i que ara no tenen una alternativa satisfactòria en un recinte tancat. L'ens supracomarcal, a més, per donar-hi el vistiplau final està pendent de definir els usos que donarà al recinte, amb la concreció d'un pla –també encara sense data fixada– que no descarta, això sí, redactar amb la col·laboració municipal.

Comissió de control, al gener

El portaveu del PSC, Josep Guasch, va demanar en el ple de divendres que es faci un seguiment «conjunt entre tècnics i polítics» del projecte de la plaça de braus i les modificacions que s'hi facin, ja que no està «gens d'acord amb la falta de control, previsió, temps de durada i costos de l'obra, i també en volem saber els usos». Poblet recordava que la comissió «ja existeix» des del mandat anterior, si bé assumia com un repte propi la culminació del projecte, i en tot cas es comprometia a reunir-la altre cop «abans del gener» per donar més informació. «El projecte acabarà bé i hi haurà diàleg; no serà per falta de detalls tècnics, jurídics i econòmics», afirmava. Això sí, criticava el «diferent grau d'aplicació dels grups a saber els detalls», i les «posicions canviants» d'ERC, que a l'abril va demanar que s'aturés el projecte per la crisi, i divendres va reclamar que s'acabés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

berga
societat

El pare de la nena morta per la mare a Sant Joan Despí nega que l’acusada tingués cap problema mental

barcelona
Societat

Conveni amb la Fundació Ramon Noguera per tenir cura de gats de carrer

llagostera
patrimoni

Malmeten unes escales del Park Güell

Barcelona