Un passeig amb serveis i l'obertura de la vila al mar, a Cambrils

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, assegura que encara no han mantingut cap contacte amb Adif per tractar del futur de la desafectació de les vies i de l'estació de tren que ara està situada enmig del municipi. Tot i això, té ben clar què hi vol un cop sigui tot fora, si Adif hi accedeix, ja que ara per ara és propietària de la zona. L'objectiu del consistori cambrilenc és, d'una banda, que hi hagi passejos laterals que voregin el traçat del tramvia, ja que si bé calculen que tenen una mitjana de 40 metres a l'entorn de tot el traçat, no els necessiten tots per al nou. En aquests metres sobrers, no només hi hauria zona de passeig, sinó també carril bici, zona verda, llocs per a aparcament i serveis públics. D'altra banda, hi ha la part que no tindrà ni traçat de tren ni de tramvia, de manera que quedarà sòl del tot lliure, i Benaiges no està disposat a permetre que «Adif en vulgui treure benefici» venent-la per construir-hi habitatges, per exemple. Benaiges vol que la futurible marxa de l'estació i de les vies per on no passarà el Tramcamp serveixi per obrir el nucli històric del poble al mar a través d'una rambla, que seria perpendicular al corredor actual.

Amb el trasllat del tren més amunt del municipi, i abans no es disposi del ramal que connecti amb l'estació del Tramcamp a Cambrils, Benaiges garanteix que es podrà anar d'un lloc a l'altre amb transport públic: «Tenim tres línies d'autobús urbà que van des de la platja fins a la vila i que es perllongaran fins al carrer Darwin.»

Precisament aquesta zona serà una de les grans beneficiades per tot el procés de canvi. Tot i que pendent del finançament, el projecte per al carrer Darwin, que connectarà amb les futures estacions de tren i d'autobusos i amb l'última parada del Tramcamp, ja està enllestit: serà de doble sentit de circulació, i tindrà carril bici i arbrat a la vorera.

Crític amb Adif

Benaiges assegura que no sap què farà Adif amb els terrenys que ara són propietat seva i que l'Ajuntament voldria per a equipaments, però és molt crític amb l'acord a què Adif ha arribat amb l'Ajuntament de Salou: «Trobo fascinant que Salou decideixi utilitzar els terrenys per a creixement urbanístic.»L'alcalde considera que si bé Adif és una empresa i pot buscar la màxima rendibilitat per als terrenys, li recorda que els terrenys que ara ocupa «van ser expropiats al seu moment», de manera que no seria ben vist que ara en volguessin treure benefici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona