Urbanisme

Tortosa renuncia a construir les escales mecàniques de l'hospital perquè el projecte és massa car

Salvar el desnivell entre el carrer Cervantes i el turó del Sitjà costaria 4 milions

El projecte d'instal·lar unes escales mecàniques per accedir a l'hospital Verge de la Cinta des de l'inici del carrer Cervantes ha entrat en una via morta. Fa menys d'un any, les escales mecàniques continuaven en la cartera del govern de Tortosa, tot i que l'Ajuntament i el Departament de Salut ja treballaven en la construcció del futur hospital en el pla parcial de la Farinera, al barri de Ferreries. De fet, el govern de CiU i ERC va incloure les escales mecàniques del carrer Cervantes entre els seus compromisos del PAM, el gener del 2008, per tenir una ciutat «més neta, mediambientalment activa i amb una mobilitat més sostenible». En aquest sentit, el consistori considerava que si la gent podia pujar a peu fins a l'hospital, gràcies a les escales mecàniques, hi hauria menys ciutadans que accedirien al Verge de la Cinta amb cotxe. Per tant, això evitaria els col·lapses habituals de l'aparcament de l'hospital. A més, la previsió del govern anterior també era instal·lar les escales mecàniques del turó del Sitjà durant el 2008. El projecte formava part del Pincat, ja que també havia de servir per millorar l'accessibilitat dels veïns als barris del Garrofer i de Santa Clara.

Unes escales sense manteniment

G.M.

El desnivell entre el carrer Cervantes i el turó del Sitjà es podria salvar amb cinc trams d'escales mecàniques, tot adaptant el traçat de les escales que hi ha actualment. Avui, desenes de persones fan servir les escales per pujar i baixar de l'hospital o per accedir als barris del Garrofer i Santa Clara, tot i que es troben en molt mal estat per la falta de manteniment. Però l'alcalde ha confirmat que l'Ajuntament ha descartat ara la construcció de les escales mecàniques, que segons el PAM havien d'instal·lar-se el 2010. L'any passat, el projecte encara figurava en l'última de les anualitats del Pincat, quan la comissió de seguiment del pla de la llei de barris va aprovar la sol·licitud de dos anys més de pròrroga, fins al 2011. Però en l'última comissió de seguiment del Pincat, celebrada fa un mes, les escales mecàniques ja no figuraven entre les obres pendents. Segons Ferran Bel, el projecte no tirarà endavant perquè els redactors del Pincat havien calculat un pressupost aproximat d'uns 1,5 milions d'euros, i ara havien comprovat que seria de prop de 4 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses