Urbanisme

Cerdanyola modifica el projecte de rehabilitació del Riu Sec però alerta del retard en algunes obres

El cost és de 16,2 milions, la meitat dels quals provenen de fons europeus

Les modificacions estan centrades en aspectes tècnics de les obres, però van haver de ser aprovades pel ple perquè formen part del projecte Urban. La Unió Europea va accedir l'any 2007 a subvencionar aquest projecte amb 8 milions d'euros, amb el requisit que l'Ajuntament de Cerdanyola ha de posar-hi 8 milions més.

Les actuacions se centren en la rehabilitació dels entorns del Riu Sec amb la dotació d'espais verds, la reurbanització de carrers i places per disminuir el risc d'inundacions i la substitució del pont del carrer Santa Anna, també per disminuir el risc d'inundacions; a més, s'hi afegeix la construcció d'equipaments esportius i culturals. Però tot just ara s'han aprovat les modificacions de les obres, per la qual cosa la regidora d'Urbanisme, Laura Martínez, ja va alertar que l'actuació va amb retard, ja que de moltes obres no s'ha fet ni tan sols la redacció del projecte.

Tot plegat, podria comportar que no s'arribi a temps en l'execució d'algunes obres. Amb tot, Martínez va assegurar que es faria tot el que es pugui per tenir-ho a punt el 2013, el termini que estableix el projecte Urban, si bé és conscient que en els pròxims tres anys s'haurà de fer tota la feina que no s'ha fet des del 2007. La responsable d'Urbanisme va demanar el compromís de tots els partits, que van aprovar per unanimitat la modificació.

Recollida porta a porta a Bellaterra

A Bellaterra es posarà en marxa la recollida selectiva porta a porta, que posteriorment s'estendrà a d'altres barris com ara Montflorit i Serraparera. Aquesta és una de les novetats que s'inclouen en el nou plec de condicions per adjudicar els serveis de neteja dels carrers i la recollida dels residus a Cerdanyola del Vallès, i que va ser aprovat pel govern. La concessió es planteja per un termini de deu anys, fins al 2020, i amb un pressupost de 82,8 milions d'euros.

Segons el regidor d'Espai Públic, Alfons Escoda, el nou contracte permetrà resoldre un dèficit històric, la neteja de carrers, amb màquines noves, aigua a pressió i més personal. Quant a la recollida, s'aposta per canviar els contenidors i vehicles, i per implantar un sistema que faciliti el soterrament de contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.