opinió. Alcalde de Calafell

L'Ajuntament garanteix la tranquil·litat

Com ens havíem compromès, l'Ajuntament ha complert el que va anunciar i en el decurs del ple municipal extraordinari celebrat el 10 de març passat estimava un paquet de més de 800 al·legacions presentades pels ciutadans i ciutadanes de Calafell al pla d'ordenació urbanística municipal. I ho va fer per una amplíssima majoria de vots, gairebé per unanimitat dels regidors. Era el darrer pas després d'un llarg procés de participació ciutadana volgut i desitjat per aquest equip de govern. Considerem que l'aprovació d'aquestes 800 al·legacions és una demostració del compromís de l'Ajuntament de fer un veritable procés de participació ciutadana. Hem escoltat les peticions veïnals i hem modificat el POUM d'acord amb aquestes demandes. El més important és que entre tots estem tirant endavant aquest pla d'ordenació perquè Calafell tingui una planificació urbanística reflexionada per als propers 12 anys.

Hem escoltat les persones perquè els grans acords necessiten grans consensos. És així com vam plantejar la revisió del POUM, com una gran oportunitat per desenvolupar un procés participatiu com poques vegades s'ha vist en un municipi de Catalunya. Un procés que havia de veure la llum en una revisió urbanística absolutament necessària per evitar que la manca de planificació, i quan no l'especulació, acabessin agreujant les mancances del municipi. Els experts en jurisprudència ja s'han encarregat de recordar als ciutadans que l'acord del ple atorga plena eficàcia jurídica i administrativa a l'acte, és a dir, ja no hi ha marxa enrere. L'acord, seguit de les notificacions als interessats, dóna finalment tranquil·litat a aquells que havien presentat al·legacions.

Hem pogut comprovar aquesta tranquil·litat les darreres setmanes, quan hem donat resposta als compromisos que vam adquirir amb col·lectius de ciutadans d'anar-los a visitar i lliurar-los en mà les notificacions de l'acord del ple. Els compromisos s'han d'acomplir i la ciutadania confia plenament en aquest Ajuntament. Hem fet un pas endavant transcendental i ho hem fet des del consens i la transparència, des de la participació ciutadana i des del rigor i la independència que atorga treballar amb dues universitats, escoltant les seves propostes, alhora que estar amatents a les propostes que ens feia la societat civil a través del Consell Assessor Urbanístic (CAU), un òrgan participatiu innovador des del qual s'han fet moltes i positives aportacions al POUM.

Seguirem escoltant les universitats i seguirem escoltant el CAU, però encara més la ciutadania, els seus anhels justos, les seves aportacions sempre valuoses, perquè Calafell necessita, i aquest és un compromís de l'actual equip de govern, treballar plegats, reunir consensos i obrir el diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.