Salou planteja retornar la identitat al nucli antic amb una inversió de més de 13 milions d'euros

El projecte, presentat a la llei de barris, preveu la creació d'un museu al Dofí Màgic

El govern local de Salou va desvetllar ahir els detalls del projecte amb què concorre per primer cop a la llei de barris, i a través de la qual vol aconseguir una subvenció per a la meitat dels 13.340.000 euros que esperen invertir en tres punts del centre: l'entorn de la Torre Vella, l'entorn de l'església de Santa Maria del Mar i la plaça de Sant Jordi. El gruix de la inversió anirà destinat a la millora de carrers, una actuació que afectarà la plaça de Sant Jordi, que s'urbanitzarà de nou, i l'entorn de la Torre Vella, on es vol millorar l'accessibilitat. «Un dels objectius és posar en valor i dinamitzar aquest edifici», va destacar Sergi Fernández, representant de l'empresa redactora del projecte, Portacabot. Un altre equipament on es volen fer canvis és a l'actual centre infantil Dofí Màgic. Al seu entorn es vol fer una reurbanització que permeti la construcció d'un altre edifici on situar-hi un museu del municipi i altres equipaments, com un nou centre obert.

L'àmbit comercial és un altre dels que es volen potenciar, per tal de poder dinamitzar el barri, tal com han demanat els participants en el procés de recollida de propostes per al projecte. Així, es preveu incrementar el nombre de fires i mercats que se celebren al carrer, i l'elaboració d'un pla de millora del sector amb programes de professionalització.

Obres a l'hivern

El regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, va avançar ahir que, encara que no es rebi la subvenció, l'Ajuntament posarà en marxa aquest hivern una de les actuacions previstes: la millora dels carrers de l'entorn del carrer València, amb un cost d'un milió d'euros.

Programes socials i de mediació

Segons la diagnosi prèvia elaborada sobre el barri, el nucli antic de Salou ha anat perdent la seva identitat com a conseqüència del fort creixement de la població en les darreres dècades. Ara, es vol tornar a posar en valor amb tot un seguit d'actuacions que també tindran molt en compte la dimensió social, en especial les polítiques d'igualtat de gènere i d'integració dels immigrats.

Dels 3.382 habitants de l'àrea inclosa dins del projecte, gairebé un 30% són ciutadans de països de fora de la comunitat europea, amb un perfil més jove de l'habitual als nuclis antics d'altres municipis i amb poc arrelament al territori. Entre d'altres actuacions, es preveu la posada en marxa d'un projecte de mediació per a la resolució de conflictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses