Calafell vol invertir 8,6 milions en el nucli antic per aturar-ne la regressió

L'Ajuntament de Calafell va exposar ahir als veïns el projecte que ha presentat a la convocatòria de la llei de barris, en què es preveu una sèrie d'actuacions al nucli antic per valor de 8,6 milions d'euros. Amb aquesta intervenció, la voluntat del consistori és aturar el procés de pèrdua de població i d'empobriment dels veïns que s'ha registrat en els darrers anys a conseqüència del mal estat de molts edificis, carrers i serveis.

Entre les actuacions de tipus urbanístic, el projecte inclou una nova urbanització de l'entorn del Castell i la creació d'espais verds i places, amb un paper destacat per al parc de la Bòbila. A més, es milloraran els camins històrics, on es donarà preferència als vianants sobre els vehicles. D'altra banda, es pal·liarà el dèficit d'equipaments al barri amb la rehabilitació i ampliació de l'edifici El Sindicat, que es convertirà en un centre social; a més, a la masia de cal Rion es farà un centre cultural que inclourà també el punt d'atenció turística.

Per tal de revitalitzar econòmicament el barri, es planteja adequar dues cases al peu del castell per desenvolupar-hi activitats artesanals, i promocionar els productes locals de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona