Urbanisme

calafell

El desacord sobre la confraria podria endarrerir el nou passeig marítim

Costes podria ajornar el projecte fins al 2018 si els pescadors no cedeixen l'edifici per enderrocar-lo

L'Ajuntament vol demanar una execució per fases

El projecte de remodelació del passeig marítim de Calafell Platja, que en principi s'havia de començar a executar durant aquest mandat, podria quedar ajornat fins a l'any 2018. Així ho han indicat a aquest diari fonts de la direcció general de Costes a Tarragona, que és el departament que s'ha d'encarregar d'impulsar les obres. El motiu d'aquest endarreriment és la falta d'acord entre l'Ajuntament de Calafell i la Confraria de Pescadors perquè l'edifici que l'entitat té dins del passeig sigui enderrocat i reconvertit en un centre d'interpretació del passat mariner del municipi. “La responsabilitat d'aconseguir la totalitat dels terrenys és de l'Ajuntament, i si no es tenen al 100%, no es començaran les obres”, van assegurar les mateixes fonts. L'execució del projecte, per tant, quedaria ajornada fins a l'any 2018, quan es compleix el termini de la concessió de l'edifici de la Confraria i la seva titularitat, per tant, tornaria a l'Estat.

L'Ajuntament, però, no renuncia ni a aconseguir l'acord amb els pescadors ni a l'execució del passeig sense l'enderroc de la confraria. “Tenim pendent una reunió amb Costes per negociar que el passeig s'executi en dues fases”, va avançar l'alcalde, Jordi Sánchez.

El govern municipal, de fet, recorda que el projecte de museu estarà finançat pel mateix consistori i, per tant, no entendrien que Costes endarrerís la inversió per aquest motiu. Tot i això, Sánchez creu que el problema en les negociacions per fixar les compensacions a la confraria és de “confiança” i confia que es pugui resoldre. “Hi ha un aspecte emocional, però creiem que el projecte de museu farà perviure millor que l'edifici actual el passat mariner de Calafell”.

LA XIFRA

5.000
signatures
són, aproximadament, les que una plataforma ciutadana ha recollit a Calafell en contra de l'enderroc.

Negociacions tancades per la Confraria

El patró major de la Confraria, Joan Soler, dóna les negociacions per “acabades” i confia, fins i tot, que una “nova llei” permeti la continuïtat de l'edifici més enllà del 2018. L'entitat exigeix que la seu que se li ofereixi a canvi (el cinema Iris o un local al port de Segur) estigui acabada abans de signar l'acord, i apel·la al suport popular a la continuïtat de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA