Urbanisme

judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Les obres executades al carrer Consell de Cent de Barcelona per convertir-la en una superilla de preferència per als vianants continua sumant sentències contràries. Ara Efe ha donat a conèixer una tercera decisió judicial que tomba les obres executades durant el darrer mandat d’Ada Colau al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta tercera sentència fa referència a un altre eix verd, el que correspon al carrer perpendicular de Rocafort, en concloure la jutge que no es podia tramitar com una obra ordinària sinó que, per convertir un carrer en zona de vianants, havia de modificar-se el pla general metropolità.

La sentència dona la raó d’aquesta manera a la Unió d’Eixos Comercials Turístics de Barcelona (Barcelona Oberta), que havia presentat recursos contra l’obra. Una primera sentència, el setembre del 2023, ja va dictaminar que s’havia de revertir la zona de vianants de Consell de Cent; una segona sentència va dictaminar el mateix per al carrer perpendicular de Comte Borrell; i el tercer cas afecta el carrer Rocafort i la plaça a la cruïlla amb Consell de Cent. En concret, la nova sentència es refereix a la resolució de l’Ajuntament del 22 de maig del 2022, per la qual s’aproven els projectes de reurbanització dels trams del carrer Rocafort que van des de l’avinguda de Roma fins a la Gran Via. També la nova plaça situada a la cruïlla dels “eixos verds” de Consell de Cent i Rocafort, que inclou així mateix un tram de Consell de Cent entre el carrer Vilamarí i Calàbria.

Amb els mateixos arguments que les sentències anteriors, la magistrada del jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha dictaminat que cal revertir la urbanització i tornar a la planificació prèvia del carrer Rocafort. No obstant això, després de la primera sentència, el carrer no s’ha desmantellat, sinó que s’ha entrat en un procés de mediació entre les parts. Per a la magistrada, la superilla està “lluny” de ser un projecte d’obres ordinari: “Significa un canvi de paradigma respecte a com s’havia concebut fins ara la urbanització de l’espai públic, invertint per complet les seves prioritats i usos”, esgrimeix.

Per la seva banda, l'alcalde, Jaume Collboni,  ha afirmat que no desmantellarà l'Eix Verd de Rocafort. Ha explicat en una entrevista a RNE que el consistori recorrerà la decisió perquè està convençut que els serveis urbanístics "van fer les coses bé". També ha afirmat, però, que "es poden fer millor". En aquest sentit ha assegurat que en el futur el govern municipal tindrà en compte la "debilitat jurídica" del projecte i també ha explicat que actualment s'estan fent intervencions per valor de 2,5 milions d'euros sobre aspectes de les obres "que no s'han acabat bé".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]