Urbanisme

URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir més

El consistori aprova per unanimitat trametre a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre la modificació de la memòria justificativa

El ple de l’Ajuntament de Roquetes ha aprovat aquest dijous, en sessió extraordinària i per unanimitat, la proposta de sol·licitud d’aplicació al municipi del règim especial regulat a l’article 9 quarter, del reglament de domini públic hidràulic. D’aquesta manera, el consistori trametrà a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) la modificació de la memòria justificativa efectuada pels serveis tècnics municipals per tal de quedar exclòs de la zona inundable.

Aquest és el segon cop que la mesura rep el vistiplau dels membres del plenari, després d’afegir informació suplementària requerida per la CUTE a la documentació enviada el passat mes de febrer.

Així, es dona un nou pas endavant en el tràmit per desencallar projectes per al creixement urbanístic de Roquetes, amb part del terme municipal inclòs en el sector d’influència del riu Ebre. Concretament, s’intenta desafectar la trama urbana del municipi en matèria d’inundabilitat, amb l’objectiu de poder construir i desenvolupar nous usos en llocs no permesos fins al moment.

En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Ivan Garcia, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació d’una “eina que possibilitarà l’expansió urbanística del municipi”. “Confiem que els organismes competents donin llum verda a l’excepcionalitat de Roquetes, per desbloquejar i tirar endavant projectes aturats i de futur”, ha assenyalat, tot recordant que Roquetes s’ha convertit en el primer municipi ebrenc que demana acollir-se a aquest règim especial previst en la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]