Urbanisme

URBANISME

Tortosa recupera el seu primer eixample

Comencen les obres d'urbanització de cinc carrers del barri del Rastre

La constructora Becsa ha començat aquesta setmana les obres d'urbanització dels carrers de l'eixample del barri tortosí del Rastre. Una actuació que afecta els carrers Ros de Medrano, Méndez Núñez, Callao, Consol i Topete, amb una inversió de 586.257 euros, que finança el Ministeri d'Habitatge dins el programa de recuperació del nucli antic. Així, en aquesta zona del Rastre, que està al costat de la plaça mossèn Sol, es renovarà la xarxa de clavegueram, d'abastament d'aigua, gas, telecomunicacions i electricitat, i se'n refaran el paviment i les voreres, que seran més amples. “No hi haurà aparcaments en aquests carrers, però la realitat és que ara tampoc no n'hi ha”, va dir l'alcalde, Ferran Bel. Així, només hi haurà aparcament en un dels trams del carrer Callao, mentre que el Consol es pavimentarà a un sol nivell per convertir-lo en una rambla. De fet, l'eixample del Rastre va ser el primer de Tortosa i va ser també la primera ampliació de la ciutat a l'exterior del perímetre de les muralles medievals. Un entramat urbà que data de finals del XIX.

Les obres del Rastre no són les úniques que finançarà el Ministeri d'Habitatge, sinó que la seua inversió a Tortosa arriba al milió d'euros i inclou la urbanització del carrer Doctor Ferran, la travessia de la Parra, el carrer Sant Pere i la plaça General Cabrera. Les obres han d'estar acabades a final d'any.

Les obres d'urbanització de l'eixample del Rastre dificultaran encara més la circulació pel nucli antic tortosí, on actualment hi ha obres a dues de les principals artèries, el carrer Montcada i el de la Vall. És per això que mentre coincideixen les obres, l'Ajuntament preveu permetre l'estacionament a banda i banda del carrer Providència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.