Urbanisme

Més paciència dels veïns

Els veïns, decidits a estudiar el projecte dels túnels, però demanen que no s'ajorni ‘sine die'

Exigeixen que, quan hi hagi pressupost, sigui la primera obra que es faci

La plataforma per la reforma de Glòries, integrada per diferents associacions dels barris que són al voltant de la plaça, ja coneixia la intenció del govern de CiU de frenar el procés de construcció dels túnels soterrats: “ho coneixíem, però no teníem clar que ja se sabés si hi ha diners o no per tirar endavant el projecte dels túnels”, ha explicat el portaveu de la plataforma, Miquel Catasús. El representant veïnal alerta de la possibilitat d'ajornar sine die la idea de la demolició, i adverteix que no acceptaran “actituds prèvies”. “No volem que, amb l'excusa que no hi ha diners, les coses s'aturin definitivament. Cal que hi hagi debat i, si cal, replantejar alguna cosa que sigui per motius reals”. En aquest sentit, Catasús assegura que els veïns també prefereixen tornar a estudiar a fons el projecte dels túnels, ja que el que havia redactat l'anterior equip de govern no els agradava: “creava una muntanya al mig del parc i uns desnivells difícils de gestionar”, explica.

Per tant, afegeix, si hi ha la possibilitat de replantejar el disseny de la plaça i, en concret, la fondària dels túnels per no haver d'elevar la plaça resultant, ho veuran amb bons ulls.

Els veïns preveuen que aquest replantejament ha de tenir una durada d'un any i no més de dos. El que consideren impensable és que l'ajornament forci a deixar l'enderrocament de l'anella per al mandat següent: “cal que es comprometin a estudiar el projecte amb celeritat i sobretot, cal que quedi molt clar que en el moment en què Barcelona pugui comptar amb un pressupost per a inversions viàries, aquest serà el projecte prioritari a nivell de ciutat. Aleshores sí que no acceptarem excuses, perquè creiem que no hi ha cap més altre projecte viari tan essencial com aquest”, ha conclòs Catasús.

Entre altres punts, els veïns proposaran que quan es condicioni el solar buit que deixarà l'actual mercat dels Encants ja es comenci a fer l'adequació de serveis, com l'aigua o altres connexions, pensant ja en la futura plaça i el soterrament dels túnels. Per concretar aquestes i altres peticions, els representants veïnals estan disposats a esperar a recomençar les reunions amb els nous responsables d'urbanisme a partir del mes de setembre. També demanaran reunir-se amb l'alcalde, Xavier Trias, per deixar clar que la reforma de Glòries ha de ser prioritària per a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona