Urbanisme

Tortosa avança una desena d'obres del pla municipal, però en té 63 amb retard

El govern de CiU i ERC afirma que en dos anys ha executat el 31% de les actuacions programades

L'alcalde de Tortosa va recordar que el PAM és un document dinàmic i «vertebrador» de l'acció de govern de CiU i ERC. Ferran Bel va insistir que el document, amb un total de 447 actuacions programades, és una «eina útil i de planificació a curt i mitjà termini», que a més ha servit per «cohesionar» el govern, per mostrar als ciutadans què han d'esperar i per guiar els treballadors de l'Ajuntament. En aquesta línia, Bel va destacar algunes obres ja finalitzades, com el centre d'interpretació del Renaixement, la rehabilitació de la Torre de Font de Quinto i de la Casa del Prat, el camp de gespa artificial de la zona esportiva de Ferreries, les noves instal·lacions de la brigada municipal o les dependències del Punt de Trobada, un nou servei de l'àrea d'Acció Social. A més, també s'han finalitzat altres actuacions incloses al PAM, com l'ordenança de civisme, la redacció de l'Agenda 21, la posada en marxa d'una fira dels cítrics a Bítem o la creació d'una nova línia de transport públic entre Bítem i Tortosa. A banda, quant a obres que ja s'estan executant dins del termini previst, l'alcalde va citar la rehabilitació de l'antiga comissaria per instal·lar-hi la nova seu d'Acció Social, la reforma dels pavellons de l'antic escorxador, la construcció del centre de tecnificació ciclista de Vinallop i del centre d'acollida turística (CAT), el soterrament de contenidors d'escombraries, la senyalització del patrimoni vegetal del parc Teodor González, la rehabilitació de l'antic mercat de Ferreries i la implantació de nous pàrquings dissuasius a les entrades a la ciutat.

«Però el PAM és un document que es pot actualitzar, per les oportunitats o per restriccions sobrevingudes», va matisar Bel. Aquest és el cas d'una desena d'obres que s'han anticipat, ja que havien de començar durant el bienni 2010-2011 però que, per un canvi en les prioritats o per la disponibilitat de fons, s'han començat a executar enguany. Uns quants exemples són el viver d'empreses que Tortosa farà a les antigues indústries Fabra, amb una subvenció del fons Feder; les obres de reforma de l'edifici de l'Ajuntament, amb un ajut de la Diputació, o la rehabilitació integral del carrer Major de Remolins i del parc municipal Teodor González, que el consistori finançarà amb el fons estatal d'inversió local.

Projectes en espera

GUSTAU MORENO

El govern tortosí va reconèixer ahir que té 63 actuacions previstes al PAM que s'estan executant amb retard, que caldrà sumar a les 54 que s'iniciaran durant els dos últims anys del mandat i també a les 16 obres que l'Ajuntament ha deixat en espera. Ferran Bel va explicar que això no vol dir que siguen obres que no es faran, sinó que són projectes que el govern ha decidit aturar i repensar per motius aliens, estratègics o de conjuntura econòmica. És el cas dels habitatges que l'Ajuntament havia de construir al barri del Rastre, però que ha ajornat fins que no es venguin els pisos que l'empresa municipal Gumtsa va fer a Remolins. També estan en suspens l'adquisició i la recuperació de la casa de Felip Pedrell, pendents d'un acord amb els propietaris i del replantejament de la plaça de Sant Joan. Quant a les actuacions que acumulen retard, el govern va destacar la constitució de les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Bítem i Campredó, el centre d'interpretació de Setmana Santa, el camp de regates de Campredó, l'arribada de la fibra òptica a Tortosa i les obres a la plaça de Santa Clara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona

Llagostera preveu un estalvi del 78,49% en el consum d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona