Urbanisme

Móra d'Ebre descarta fer un pàrquing a l'avinguda Comarques Catalanes

El govern municipal de Móra d'Ebre va presentar dijous al vespre, en un acte públic obert als ciutadans, el projecte de reforma integral de l'avinguda Comarques Catalanes. Finalment, la principal artèria viària i comercial de Móra d'Ebre no tindrà un aparcament subterrani, ja que l'estudi tècnic assenyalava que només es podien fer places de pàrquing en un sol costat del carrer, i això ha fet inviable el projecte. Amb tot, el primer tinent d'alcalde, Joan Josep Duran, va detallar ahir que l'Ajuntament està negociant amb un promotor la possibilitat d'oferir al públic un centenar de places de pàrquing que hi ha disponibles en un edifici de la zona. «Un dels temes que més ens preocupa és la falta d'aparcaments, ja que amb l'ampliació de les voreres de l'avinguda es perdran una quinzena de places», va dir Duran. A més, durant la presentació, que va tenir lloc al teatre la Llanterna, l'alcalde, Josep Solé Biosca, va detallar que l'obra té un pressupost de 925.935 euros, i que es podrà finançar íntegrament amb la subvenció de 926.000 euros que Móra d'Ebre rebrà del fons estatal d'inversió local. Les obres haurien de començar entre el març i l'abril i tenen un termini d'execució de nou mesos. En el concurs públic que servirà per adjudicar el projecte, el consistori exigirà a l'empresa constructora que puga garantir la mínima afectació i les mínimes molèsties als veïns i als comerciants de la zona, que seran consultats sobre els detalls de l'obra. El projecte preveu la reforma total del paviment i de les voreres, així com la renovació de la xarxa de serveis, del mobiliari urbà i de l'enllumenat públic.

Sense zona blava

GUSTAU MORENO

El tinent d'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, va assenyalar ahir que la zona blava del centre de la població ha quedat temporalment sense efecte i que els conductors podran estacionar lliurement i sense límit d'horari fins que es renoven tots els parquímetres. A principis de mes, el grup de CiU va entrar al registre municipal un escrit per reclamar la suspensió immediata de l'activitat inspectora i sancionadora de la zona blava, fins que l'Ajuntament –que n'havia assumit la gestió– no pogués garantir un correcte funcionament del servei. Sis mesos abans, havia caducat l'adjudicació del servei i alguns parquímetres estaven avariats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.