L'Ajuntament presentarà més projectes a la llei de barris

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va avançar que l'Ajuntament de Tortosa estudia presentar més projectes de reforma integral a les properes convocatòries de la llei de barris de la Generalitat. «És evident que no ho descartem, però primer ens havíem de posar al dia de tot el que l'Ajuntament ja havia demanat», va recordar. La regidora va destacar que hi ha altres parts del nucli històric que caldria rehabilitar i que van quedar fora de l'àrea d'actuació del pla integral del nucli antic (Pincat). «En el cas del barri de Sant Jaume, ja estem treballant per refer-lo en col·laboració amb l'Institut Català del Sòl (Incasol), però el barri de Remolins sí que seria susceptible d'entrar en una futura convocatòria de la llei de barris», va remarcar. En aquest sentit, Roigé va assenyalar que no considera un error que el govern anterior deixés fora del Pincat els barris de Sant Jaume i Remolins, «ja que el nucli històric de Tortosa és molt gran i calia delimitar l'àrea d'acció». Però, en canvi, va asseverar que sí que va ser una errada que l'Ajuntament no es presentés a la primera convocatòria d'ajuts i, sobretot, no portar al dia la seua execució, ja que s'ha perdut un temps que Tortosa hauria pogut aprofitar per presentar altres zones de la ciutat al programa de barris de la Generalitat.

Crítiques d'ICV

En aquest sentit, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va criticar fa uns dies que el govern de Ferran Bel haja deixat passar dues convocatòries de la llei de barris sense presentar cap projecte. «El govern hauria de posar-se a treballar perquè Tortosa aspire cada any a rebre alguna subvenció de la llei de barris», va dir. Segons Forcadell, el grup d'ICV pensa ser «extremadament exigent» amb el govern de Bel, ja que «ho té tot a favor» per gestionar correctament una sèrie de projectes que va heretar del govern anterior. «CiU i ERC van trobar-se el POUM fet i el Pincat aprovat, i ara Tortosa rebrà 6,1 milions del fons de l'Estat, cosa que fa sis mesos era impensable, així com un milió d'euros més de la Generalitat», va afegir-hi. «Ho tenen tot a favor per tirar endavant molts projectes, però encara no hem vist canvis substancials», va concloure Forcadell.

D'altra banda, Roigé va detallar que l'Ajuntament encara no pot anunciar novetats sobre l'enderrocament de les cases de davant de la catedral, tot i que enguany esperen desbloquejar la construcció de la nova plaça. Durant el 2009 també s'han de refer els carrers de Montcada, del Vall, Bisbe Aznar, Oliver, Ciutat i Progrés, i les places de Santa Clara, de Sant Francesc, del Garrofer i de Sant Tomàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona