Urbanisme

Tortosa obre una línia d'ajuts per reformar habitatges al nucli antic

L'Ajuntament de Tortosa va informar ahir que ha obert una línia d'ajudes per a propietaris o arrendataris dels habitatges inclosos en l'àmbit d'actuació del pla integral del nucli antic (Pincat) que estiguen fent obres de millora o de rehabilitació. En aquest sentit, les subvencions poden arribar fins al 15.000 euros, i es poden sol·licitar per costejar la rehabilitació de façanes, la reforma de cobertes i les instal·lacions comunes (aigua, gas i llum), però també la millora de l'accés i la mobilitat, la instal·lació d'antenes i la implantació de tecnologies de la informació. Els beneficiaris poden ser persones físiques, comunitats de propietaris i entitats sense ànim de lucre, i tant els propietaris com els arrendataris o usufructuaris de l'immoble, però en queden excloses les empreses promotores.

Les ajudes poden arribar fins a un màxim del 50% de l'actuació, amb un límit determinat per a cada tipus de projecte. En cas que el sol·licitant demani ajudes per diversos conceptes, les subvencions no podran superar el 50% del cost total de les o bres, i el seu import màxim serà de 15.000 euros. A més, resten excloses de la línia d'ajuts tant les obres de demolició de les façanes com el buidatge de l'interior dels immobles. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va afirmar que l'objectiu dels ajuts és implicar els veïns del nucli antic en el Pincat, amb la millora i rehabilitació dels edificis del nucli històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona
Medi ambient

La Paeria apostarà per aplicar la ZBE en un 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial

Lleida
educació

El personal d’atenció educativa fa vaga per demanar la reclassificació professional

barcelona

Es comença el tractament contra els mosquits a 3.000 embornals

figueres

La Diputació destinarà 10 milions als consells comarcals fins el 2027

BARCELONA
societat

La URV estudia amb les colles com adaptar les diades castelleres al canvi climàtic

Tarragona