La retirada de les línies de la llum endarrereix la carretera de Jesús

Les obres del passeig fins a Roquetes encara poden trigar uns tres mesos

El president de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús, Pere Panisello, va explicar ahir que les obres del nou passeig que unirà Jesús i la població veïna de Roquetes podrien estar acabades en uns tres mesos. En un primer moment, la previsió de la mancomunitat de Tortosa i Roquetes era que l'obra –que té un pressupost de més d'un milió d'euros– estigués acabada abans de l'estiu passat, ja que el projecte va adjudicar-se fa gairebé un any a l'empresa Becsa (l'antiga Lubasa). Però el primer retard va arribar per la modificació del projecte, perquè la mancomunitat es va comprometre a reposar les tanques i els murs de les finques que s'han expropiat per poder eixamplar la carretera i construir les voreres. «Un cop solucionat el desnivell dels desguassos, però sobretot quan Fecsa haja retirat totes les línies aèries, les obres del nou passeig es reprendran i agafaran un ritme molt més àgil», va dir Panisello.

La reforma de la carretera de Roquetes és important per a l'EMD de Jesús des del punt de vista urbanístic, ja que a una banda hi ha el CEIP Daniel Mangrané, mentre que a l'altra es construirà la futura zona esportiva, amb una piscina d'estiu per al poble i la pista d'atletisme que ha projectat l'Ajuntament tortosí. Però sobretot Panisello va destacar que el nou vial farà que els vianants i els ciclistes puguen anar fins a Roquetes d'una manera més còmoda i molt més segura. «A més de les voreres, també hi haurà un carril bici a una banda i aparcaments a l'altra, així com arbres, un nou enllumenat públic i mobiliari urbà», va afegir-hi. Panisello va remarcar que el nou passeig de Jesús serà complementari i «tancarà un circuit molt agradable» amb la millora de la carretera de Tortosa a Roquetes.

Tortosa-Roquetes, inici imminent

GUSTAU MORENO

Pere Panisello també va confirmar ahir l'inici imminent de les obres de la carretera de Tortosa a Roquetes (T-341), una obra que ha d'executar la Diputació de Tarragona. El també vicepresident de la Diputació per a les Terres de l'Ebre va anunciar que ja s'ha fet l'adjudicació definitiva del desdoblament, i que en pocs dies se signarà l'acta de replanteig i podran començar les obres. El nou passeig de Tortosa a Roquetes tindrà un cost d'1,7 milions d'euros, i les obres poden durar cinc mesos. El resultat serà un tram d'uns 400 metres amb quatre carrils, dos per sentit, i una mitjana que incorporarà la il·luminació de tot el vial. La vorera dreta tindrà un carril bici i arbrat, a banda i banda, i el tram acabarà al límit amb Roquetes amb una rotonda que distribuirà el trànsit cap a la zona lúdica de Roquetes i cap al futur hospital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.