Urbanisme

maresme

Pineda engega motors per construir el tanatori municipal en el cementiri

Es vol aixecar a la banda esquerra del recinte i ocuparà també part dels terrenys de la zona de Can Bepa

Es mantenen oberts els litigis contra dues empreses que van projectar aquest equipament en terrenys privats

L'Ajuntament de Pineda es manté ferm en la decisió de construir un tanatori municipal en el cementiri, després de descartar les ofertes privades que el volien aixecar en el polígon industrial i en uns terrenys a tocar de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Dijous vinent el ple ha d'aprovar l'esborrany del plec de clàusules que ha de regir el concurs d'adjudicació de les obres i, alhora, el canvi de qualificació de part dels terrenys de la plaça de Can Bepa que s'inclouran en el projecte. Segons va avançar ahir el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), està previst que el tanatori ocupi part de la banda esquerra del cementiri, la més nova, i també el solar que hi ha extramurs, a tocar de la plaça de Can Bepa. “Les bases recullen que l'edifici tindrà tres sales de vetlla, amb possibilitats d'ampliar a quatre, una sala de cerimònies i altres espais habituals en aquest tipus de construccions”, assenyala. El tanatori, però, tindrà entrada independent del cementiri i no està previst que s'habiliti cap pàrquing de vehicles atès que “a la zona ja hi ha prou espai per a deixar-hi el cotxe”.

Les clàusules del plec inclouen que l'empresa adjudicatària s'haurà de fer càrrec també de la construcció de 400 nínxols nous al cementiri “que cobriran la demanda pels propers trenta anys” i de part de la urbanització de la plaça de Can Bepa que inclourà el trasllat del parc de patinatge urbà (skate park). L'objectiu és que aquest espai s'integri en la futura pista poliesportiva descoberta que s'ha d'habilitar en el barri del Carme.

Empreses interessades

Jordi Masnou considera que la construcció del tanatori de Pineda és un dels projectes importants que cal resoldre aquest mandat. “Hi ha quatre empreses interessades en la proposta, i una és de fora de Catalunya”, afirma i afegeix que si el procés segueix el seu ritme sense entrebancs, les obres podrien començar a principis del 2014. “Un equipament d'aquestes característiques es mou en un pressupost d'entre 800.000 i un milió d'euros” diu el regidor d'Urbanisme.

D'altra banda, l'Ajuntament continua immers en diferents processos judicials amb les dues empreses que en el seu dia es van interessar a construir tanatoris privats en el municipi i als quals finalment se'ls va negar el permís. En tots dos casos la pressió veïnal va condicionar la decisió del govern del PSC que va optar per promoure la construcció en sòl públic i tancar així el conflicte.

Aquesta situació, però, no evita que les dues empreses litigants puguin optar al concurs del tanatori municipal del cementiri ni, en cas que el jutge els doni la raó, es plantegin construir un nou equipament funerari privat a la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia