Urbanisme

Tortosa expropia uns terrenys per fer la piscina i una zona esportiva a Jesús

L'Ajuntament inicia el procés per obtenir una part de la finca on després vol fer la pista d'atletisme

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assenyalar que el govern tortosí va aprovar el projecte d'expropiació fa un mes, amb l'objectiu d'agilitzar el procés i que les obres de la piscina puguen començar abans de final d'any. «És un dels nostres compromisos i una de les reivindicacions més antigues del poble de Jesús, que també va assumir el president de l'EMD, Pere Panisello», va recordar. En aquest sentit, Bel va dir que la intenció de l'Ajuntament és poder disposar dels terrenys al més aviat possible, ja que l'EMD va sol·licitar tota la seua subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per poder finançar la zona esportiva.

A principis del 2008, la junta veïnal de l'EMD de Jesús va aprovar la memòria valorada de la piscina i dels vestidors, amb un cost de 871.0200 euros. Tot i que Panisello –també regidor d'Esports a l'Ajuntament tortosí– era conscient que l'adquisició dels terrenys seria una operació llarga i «molt complicada», l'EMD va aprovar la memòria per poder aspirar al PUOSC. Segons va explicar Panisello, el projecte preveia la construcció d'una piscina d'estiu de 25 metres de llargària per 12,5 metres d'amplada, així com dels vestidors i d'una piscina petita per als xiquets. A més, la memòria també incloïa dues pistes poliesportives als mateixos terrenys, que Jesús haurà de compartir amb la futura pista d'atletisme.

El fet que els terrenys hagen passat a ser zona d'equipaments esportius al nou pla urbanístic ha de facilitar la seua expropiació, tot i que la majoria són d'una promotora que va fer fallida i que es trobava en procés de subhasta judicial. De fet, la previsió de l'Ajuntament era poder adquirir els terrenys durant el 2008, bé assolint un acord amb els propietaris o a través de l'expropiació, una opció que ara és la que s'acabarà imposant. Bel va assenyalar que la mancomunitat de Tortosa i Roquetes ja va tenir problemes per expropiar la franja de terrenys necessària per eixamplar la carretera i fer l'actual passeig. Ara n'expropiaran una part, i la resta de la finca, quan la Generalitat habiliti una línia d'ajuts per poder finançar la nova pista d'atletisme.

Una promotora vinculada a les antigues indústries Fabra

GUSTAU MORENO

L'empresa propietària dels terrenys on l'Ajuntament de Tortosa i l'EMD de Jesús volen construir la nova zona poliesportiva de Jesús era Sitones SA Promocions Inmobiliarias, la qual va ser declarada en «fallida necessària» el juny del 1998, a instàncies de Banesto. La promotora estava en procés de liquidació i el 40% de les accions eren de Producciones Agropecuarias Fabra, que havia presentat un concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments) a final de 1993, amb un passiu d'uns nou milions d'euros i després d'una crisi financera que va deixar la societat al límit de col·lapse. En el moment de tancar el balanç del 1996, Sitones tenia uns recursos propis d'1,3 milions d'euros i un passiu exigible d'uns 6,7 milions d'euros. El consell de Sitones SA Promociones Inmobiliarias estava integrat per l'empresari i exalcalde de Tortosa Joaquín Fabra Grifoll; els seus dos fills, Juan Manuel i Joaquín Fabra Vallés; i per Luis Príncep, Federico Borrás, Jorge Moreso i Victoriano Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona