Calafell i el grup Gaudir acorden construir menys habitatges i retirar el contenciós

L'Ajuntament de Calafell i el grup immobiliari Gaudir han signat un conveni que permet posar fi al contenciós urbanístic que mantenien. L'acord estableix la reducció a la meitat dels 1.400 habitatges previstos de construir als sectors de la propietat del grup Gaudir, així com també es desqualifica el sector del Mirador perquè no es faci cap dels 440 habitatges projectats. A més, s'alliberen 25 hectàrees, que s'integraran al parc natural de Segur de Dalt fent créixer el pulmó verd fins a les 87 hectàrees.

El conveni que ha permès desencallar les negociacions iniciades fa un any i mig estableix que el solar de l'antic hotel Segur passarà a ser propietat municipal. En aquest espai s'hi construiran un centenar d'habitatges de protecció oficial –els primers del municipi en un enclavament cèntric– i equipaments a la planta baixa. Però, a més, s'hi farà un aparcament d'entre 200 i 250 places que pretén resoldre el problema d'estacionament a la zona.

El grup Gaudir convertirà el barri de Mas Mel en una zona residencial i comercial al voltant de la travessia de la C-31, que, al seu torn, unirà els nuclis del municipi. Precisament la directora del grup immobiliari, Carmen Escrivá, va assegurar: «Durant la tramitació del POUM se suspendran els plets que ara hi ha contra l'Ajuntament i desistirem una vegada s'aprovi definitivament el pla segons els termes acordats.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó