Urbanisme

El Suprem tomba els plans d'un barri ja fet a Sant Cugat

L'Ajuntament haurà de refer figures de planejament i de gestió del 1993 per legalitzar la zona del turó de Can Mates

Haurà de compensar els propietaris afectats per usos del sòl no previstos

L'Ajuntament de Sant Cugat haurà de refer les figures de planejament i de gestió per legalitzar el sector del turó de Can Mates, una zona residencial de nova construcció al voltant de la implantació de la multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim España SA. El Tribunal Suprem no va admetre a tràmit el recurs de cassació que va presentar el consistori contra una primera sentència arran d'un contenciós administratiu interposat per alguns propietaris que no estaven d'acord amb el procés de reparcel·lació que es va efectuar als anys noranta quan era alcalde Joan Aymerich, que també està imputat en un altre procediment penal per Can Mates, acusat de prevaricació.

La no-acceptació del recurs, explicava ahir el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, obligarà a dedicar “feina i temps a legalitzar el que ja hi ha fet”, ja que es tracta d'una zona totalment urbanitzada, on està previst aixecar fins a 3.400 habitatges i que disposa d'equipaments i tot tipus de serveis. La feina dels tècnics els pròxims mesos serà veure com es fa de nou la reparcel·lació i s'ajusten tant el programa d'actuació urbanística que l'acompanyava com el pla parcial que també es va aprovar amb l'objectiu que “s'implantés la Boehringer, un projecte estratègic de ciutat i de país”, hi afegia Calvet.

El regidor va admetre que ara s'haurà de compensar els propietaris afectats per una distribució d'usos diferents en el sòl que no estaven previstos, fet que obligarà a arribar a acords. Com en altres actuacions urbanístiques de nous sectors a Sant Cugat, la del turó de Can Mates es va judicialitzar d'inici, amb la reparcel·lació aprovada el 1994, que ja es va modificar el 2001 en compliment d'una sentència.

LA FRASE

S'hauran de refer les figures de gestió i planejament, legalitzar el que hi ha fet i fer ajustos econòmics
Damià Calvet
Tinent d'Alcalde d'Urbanisme

ICV denuncia opacitat i “mala praxi”

La portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha censurat l'equip de govern de CiU, al qual acusa d'“opacitat” en no informar de la sentència del 19 de juny ni l'oposició ni la ciutadania. Per als ecosocialistes aquesta resolució judicial s'afegeix a altres sentències contràries que denoten “mala praxi”, i posen d'exemple diverses sentències de Torre Negra, una expropiació a Adif per 7,5 milions o un acord amb veïns de la Costa del Golf de 600.000 euros per irregularitats en una llicència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona