Set camins escolars a Palafrugell

Amb el començament de curs escolar s'ha posat en marxa, per segon any consecutiu, el servei Camins escolars, a través del qual es facilita l'arribada a peu a l'escola i la tornada a casa als alumnes que, per diferents motius, el desplaçament pot suposar-los una dificultat, com ara la incompatibilitat d'horaris familiars o bé la distància física entre el domicili i el centre escolar.

Per aquest curs s'han ampliat de quatre fins a set les rutes dissenyades d'accés dels nens i les nenes a l'escola. Amb la incorporació del CIP Torres Jonama, ja són tres els centres que ofereixen el servei, juntament amb el CIP Barceló i Matas i el CIP Carrilet. El projecte és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Palafrugell (àrea d'Educació i àrea de Seguretat Ciutadana) dels tres centres escolars i de les AMPA d'aquestes escoles.

Els camins escolars són uns itineraris que presenten una senyalització de reforç horitzontal i vertical, així com la presència d'una persona acompanyant en cada ruta.

Ajuda d'un monitor

Aquest monitor fa tot el recorregut tant a l'hora d'entrada de l'escola, al matí, com de sortida, a la tarda. A aquest servei hi poden accedir els nens i nenes de les escoles participants dels cursos de P-5 fins a 6è de primària.

Alhora, la iniciativa vol incidir en la millora de la mobilitat al municipi, fent disminuir el trànsit rodat i fent també una especial incidència en les entrades i sortides als centres escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS