BERGA (Osona)

Festa del Bolet i Bergabolet

Terra de boletaires

Durant dos dies milers de persones tocades pel bolet comparteixen experiències al voltant d'aquest producte gràcies a una de les festes micològiques més antigues de l'Estat, que va ser declarada Festa d'Interès Turístic l'any 1995. La Festa del Bolet té lloc a Berga i Castellar del Riu i és una de les cites més populars del calendari boletaire. A Berga, a més, es celebra –des del 2006– la Fira Bergabolet, una mostra que vol aglutinar empreses i comerços que tenen a veure amb el món del bolet. Hi ha exposició de productes i demostracions de la mà dels millors cuiners de la comarca.

Però el plat fort de la festa és el Concurs de Boletaires, que arribarà a la 53a edició i tindrà lloc diumenge al matí al pla de Puigventós, al municipi de Castellar del Riu. Allà s'hi concentraran boletaires i visitants, per partir cap als boscos i per gaudir de l'esmorzar popular. A mitja tarda, sardanes i després es crema una gran falla de cartró pedra.

Dies i llocs

3 i 4 d'octubre. Fira Bergabolet, al passeig de la Indústria de Berga. Dia 4, al matí, concurs de boletaires, al pla de Puigventós de Castellar del Riu.

Més informació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.