Més de 600 inspeccions de Salut

El departament ha fet 17 requeriments per corregir deficiències per higiene

El personal del servei regional ha fet aquestes 648 inspeccions en un cens de 523 centres escolars de la demarcació, que inclouen centres privats, instituts, escoles de primària i llars d'infants. Gairebé la meitat de les inspeccions s'han fet a menjadors que tenen cuina pròpia i pràcticament la resta s'han fet a servei d'àpats.

Els 17 requeriments que han comportat aquestes inspeccions no han acabat amb sanció. La majoria dels requeriments han estat per corregir deficiències per higiene en el procés d'elaboració o servei dels aliments. Segons Salut, les deficiències detectades van ser corregides, motiu pel qual no van comportar cap tipus de sanció. Salut no actua amb l'únic objectiu de sancionar, excepte si hi ha una causa reiterativa.

Control de tot el procés

En els menjadors de cuina pròpia, els inspectors hi controlen sobretot els processos de manipulació, cocció i refredament perquè es facin en unes condicions higièniques i sanitàries correctes. En els menjadors que tenen servei d'àpats el control es basa en el fet que els menjars arribin al centre a la temperatura adequada, que és de 65 graus. Un cop el menjar és a l'escola s'ha de comprovar que està a la temperatura adequada o, en tot cas, reescalfar-lo. És precisament en l'apartat de controls de temperatura que han de dur a terme les escoles on els inspectors detecten un nombre important de les deficiències. Amb un bon control de temperatura s'eviten moltes toxiinfeccions alimentàries.

Els inspectors també controlen el subministrament d'aigua per evitar el risc de difusió de la legionel·la, si hi ha plagues, o les condicions de seguretat.

A partir d'aquest curs, els inspectors revisen i promocionen la idoneïtat dels menús des d'un punt de vista nutricional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.