Administracions

Judicial

Inundacions, fred i insectes en els jutjats lleidatans

La UGT denuncia “deixadesa” en el manteniment dels jutjats de la demarcació, adjudicat per la Generalitat a una gran empresa del grup ACS

Reclama una “solució immediata” a la conselleria

Fred, plagues d'insectes i inundacions formen part del paisatge laboral quotidià dels treballadors dels jutjats de la demarcació de Lleida, segons ha denunciat la UGT. El manteniment dels edificis està contractat pel govern català des de final del 2015 a Clece, una gran empresa del grup ACS, propietat de Florentino Pérez.

Dijous passat, els jutjats de Lleida i Cervera van quedar sense calefacció durant tot el dia, una situació que no és nova, però que aquesta setmana ha coincidit amb les baixes temperatures a causa de la boira, segons ha explicat Sonia Gatius, delegada de la UGT de Justícia a les comarques de Lleida. “Als jutjats de la Seu d'Urgell hi ha fongs al sostre. Ja hi ha dues treballadores afectades: una amb problemes respiratoris i una altra amb problemes dèrmics”, explica Gatius. Fa dues setmanes, el jutjat de violència sobre les dones de Lleida es va inundar pel trencament d'una conducció al sostre, que va caure parcialment. “Als despatxos dels metges forenses quasi cada dia apareixen insectes i la pudor fa que s'hagin d'usar ambientadors”, assegura Gatius. El sindicat considera que el sistema per autoritzar les reparacions és “ineficaç”, ja que requereix l'avaluació des de Barcelona.

La UGT ha comunicat ja els problemes als serveis territorials de la conselleria de Justícia i exigeix una “solució immediata”, tot amenaçant de denunciar-ho a Inspecció del Treball. “La conselleria, que tant ens exigeix, fa deixadesa de les seves funcions. La nostra salut els importa poc”, diu Gatius.

Clese, la concessionària, va obtenir la concessió del manteniment de 318 edificis del govern català, però “no respon a les seves obligacions eficaçment”. L'empresa té 73.000 treballadors i atén un milió d'usuaris en escoles de primària, manteniment d'edificis i aeroports i atenció sociosanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia