Administracions

Xaló aprova els pressupostos i fa públic un superàvit d'un 200% en l'exercici del 2013

Les xifres resultants supose un rècord històric en l'increment dels números positius

Si l'any passat Xaló anunciava un superàvit de 183.000 euros, un 8% en xifres percentuals, els resultats del 2013 superen les previsions inicials i representen un balanç econòmic amb escassos exponents en tot el territori valencià.

El 2013 Xaló ha anunciat que tancarà el comptes amb un superàvit de 350.000 euros, un 17% percentual, i que representa un increment de quasi el 200% respecte el 2013.

Des de l'ajuntament es recorda que a aquesta xifra s'arriba sense apujar cap impost essencial i gràcies al Pla d'eficiència en cobrament d'impostos del municipi del qual ja han destacat que s'ha convertit en el més ambiciós de la historia democràtica del poble.

Entre el 2013 i 2014 el superàvit acumulat superarà el mig milió d'euros, això és que Xaló té en caixa la quantitat equivalent a una quarta part de pressupost anual del poble.

Xaló ha aprovat els pressupostos municipals amb sis vots a favor i cinc abstencions. Segons fonts municipals es tracta d'un pressupost continuista respecte el de 2012 i 2013, que preveu el manteniment de totes les ajudes i es referma en el que ha sigut l'emblema econòmic de la localitat des de l'inici de legislatura: incrementar els ingressos sense apujar cap impost a partir de millorar dràsticament l'eficiència en el cobrament de les taxes.

En total l'ajuntament ha anunciat un superàvit de 350.000 euros reconeguts, dels quals 150.000 ja estan en tresoreria. Una xifra que sumada al superàvit de l'any 2013, de 183.000 euros donaran com a resultat un remanent en caixa que superarà el mig milió d'euros.

El pressupost és de 2.030.000 euros. En el capítol d'inversions es destinaran 120.000 euros en diferents camps, essencialment a les obres de millora de l'escola de música i a noves infraestructures hídriques.

Pel que fa a l'escola de música s'espera també que es confirme una ajuda de la Diputació. L'ajuntament ha destacat que una volta assolits els objectius amb nota en matèria econòmica se centraran els esforços en traçar una pla estratègic que vaja més enllà d'esta legislatura conjuntament amb l'oposició per oferir una solució al problema tant de la quantitat com la qualitat del subministrament d'aigua del poble.

S'ha destacat que en 2013 i 2012 s'ha invertit conjuntament amb la Diputació 180.000 euros a la millora d'instal·lacions i que s'està duent a terme un procés d'avaluació del sistema per reduir pèrdues d'aigua. Part d'esta inversió és present als pressupostos 2014.

Pel que fa al capítol d'ajudes socials, l'ajuntament manté les partides idèntiques.

Xaló ha recordat que continua esperant resposta del govern de Rajoy per poder emprar el remanent de superàvit en el poble donat que la llei actual ho impedix i s'ha destacat també que ha complit dos anys pagant les factures a un màxim de 35 dies, fins a 6 vegades menys temps que a l'inici de legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia