Administracions

L'Ajuntament de Picassent portarà la Llei d'Administració Local davant els tribunals

La moció planteja un conflicte davant el Tribunal Constitucional en defensa de l'Autonomia Local

Al ple municipal celebrat darrerament per la Corporació, es va aprovar per majoria, la moció presentada pel grup municipal socialista que defensa la presentació d'un recurs davant el Tribunal Constitucional perquè aquest paralitze i anul·le la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, ja que en alguns dels seus articles presenta un conflicte relatiu a la defensa de l'autonomia local.

És aquesta una llei que va entrar en vigor el passat 31 de desembre de 2013 i que fou aprovada en el Congrés dels Diputats, pel partit Popular, UPN i PNV i contra la que estan en contra la majoria dels partits de l'oposició.

En el text de la llei, la Corporació de Picassent ha trobat motius de lesió constitucional, entre ells, l'eliminació de competències als ajuntaments, vulnerant amb això la garantia constitucional de l'autonomia local, reconeguda en els articles 137 i 140 de la Constitució.

L'aprovació d'aquesta moció ve a unir-se a la inicitiva de la majoria de partits de l'oposició en el Congrés i s'afig a les mocions en el mateix sentit de més de 3.500 ajuntaments de tot l'Estat que representen més de 15 milions de ciutadans que plantegen aquest tipus de conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia