Administracions

L'Ajuntament d'Albaida estalvia 62.000€ en la factura de la llum

Les noves tecnologies i el control dels punts d'enllumenat han facilitat l'estalvi

L'Ajuntament d'Albaida ha volgut publicar les xifres aconseguides en relació amb el pla d'estalvi energètic que es va voler portar a terme com a conseqüència de les mesures de xoc per a l'estalvi adoptades des del 2012.

L'estudi de consum elèctric que es va realitzar des del departament de medi ambient, avaluava la utilització i el consum dels quasi 1.100 fanals i punts d'il·luminació del poble, i va determinar mesures d'estalvi com ara l'aposta per mecanismes de baix consum —leds— i apagada de llums, per estalviar en energia.

L'esmentat pla impulsat pel consistori per eliminar i reduir costos superflus, ha estat donant bons resultats. La substitució de les bombetes tradicionals per leds —bombetes de baix consum— ha suposat un estalvi energètic, a més de resultar una mesura sostenible ja que al mateix temps estem reduint les emissions de CO2 al terme municipal.

Una mostra d'açò és, que s'ha passat de pagar 255 mil euros l'any 2012 als 193 mil euros de l'any 2013.amb la qual cosa s'ha reduït la factura elèctrica en un 25%.

D'altra banda, buscant oferir el millor servei per al ciutadà, s'han il·luminat algunes zones que quedaven totalment fosques, com ara els abocadors de l'Escorxador, el del Polígon del Pla del Conde o la part posterior del C/ Benicadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia