L'ACA convoca un debat sobre cabals dins del procés participatiu del pla de la conca de l'Ebre

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està en ple procés participatiu per debatre el pla de la conca de l'Ebre. De moment s'han fet quatre reunions sectorials –amb l'administració, amb el sector agrícola i ramader, amb el sector industrial i amb el sector científic i conservacionista– i una sessió plenària que es va celebrar abans-d'ahir a Sant Jaume a què van assistir mig centenar de persones i es van posar de manifest les principals preocupacions que tenen els ciutadans amb relació a l'estat ambiental del riu Ebre. La regressió, la contaminació del riu, la proliferació de plagues com el musclo zebrat o la mosca negra són els temes que més preocupen, juntament amb el del cabal ecològic. Tot i que l'ACA no té competències a l'hora d'establir quin ha de ser el cabal ecològic del riu Ebre, davant la gran preocupació del territori s'ha convocat una jornada de debat sobre cabals l'11 de juny vinent a Amposta per abordar aquest tema.

«Per a què serveix?»

De fet, en la sessió del dimarts a Sant Jaume, el tema dels cabals es va tornar a posar damunt la taula.

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, va valorar molt positivament el procés participatiu de l'ACA però es va preguntar per a què serveix sí la CHE, que és qui té les competències en la matèria, ja ha fet el seu i no està disposada a acceptar el cabal ecològic aprovat pel Parlament de Catalunya. «Esperem que incorporen les nostres propostes«, va respondre, la responsable de participació de l'ACA, Montse Viso, que va precisar que el procés de l'ACA acabarà el 30 de setembre i que el pla de conca s'aprovarà abans del 31 de desembre. «Tenen temps d'incorporar-les», va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.