Medi ambient

Llauradors de l'Albufera fan tasques de conservació

La comunitat de regants de l'Estell signa el primer acord de custòdia del territori de la història del Parc

Dos estudiants obtindran una beca per aquesta iniciativa

La Fundació Assut i la Comunitat de regants de l'Estell i Rojas, una partida dedicada al conreu de l'arròs a l'Albufera, han subscrit un acord de custòdia del territori que té per objecte la conservació i l'ús sostenible dels valors i recursos naturals, culturals i paisatgístics d'aquest singular espai enclavat a al Parc Natural.

L'acord, sense precedents dins aquest àmbit, agermana agricultors i una entitat sense ànim de lucre com és la Fundació Assut, per al desenvolupament d'iniciatives relacionades amb la integració i adequació de les pràctiques agrícoles, la recuperació de patrimoni, la gestió racional de la caça, la millora de l'hàbitat i la promoció d'activitats d'usos amb l'agricultura.

Amb aquest compromís, es contempla l'execució de programes d'investigació i accions d'educació i divulgació adreçats a millorar el coneixement i implicació de la societat amb la conservació d'aquest tipus d'espais.

Els promotors disposen del vistiplau del Parc Natural de l'Albufera i estableix mecanismes i eines de gestió que serviran de model per a altres indrets de semblants característiques.

El territori implicat, abraça una superfície de 300 hectàrees al sud d'El Palmar i pròxim a la mar i al llac, de gran biodiversitat que té un valor afegit basat sobre l'absència d'infraestructures viàries i fils de llum.

A més d'això, diverses institucions socials i educatives, disposen d'una beca de 225.000 per potenciar propostes innovadores de joves universitaris, que implementen la figura de custòdia del territori amb alguna proposta concreta. Darrere d'aquesta iniciativa es troba la Fundació Universitària Fernando González Bernáldez i Europarc-España.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.