Medi ambient

L'Associació Platges Nord de Dénia portarà el seu cas a Brussel•les

Ha preparat un audiovisual que utilitzarà com a defensa de les reivindicacions contra la Llei de Costes

L'audiovisual, titulat “S.O.S. Platges de Dénia i Els Poblets” planteja la problemàtica existent. Al principi del mateix els creadors de l'obra, els propis associats, adverteixen que “no té pretensions científiques”. Així mateix, afirmen que s'està davant “una denúncia sincera i amarga contra les maneres amb que l'Estat Espanyol gestiona la problemàtica ambiental del litoral i contra l'aplicació abusiva i retroactiva de la injusta Llei de Costes”.

Durant l'Assemblea Extraordinària que va mantenir l'Associació Platges Nord de Dénia el passat divendres, 8 d'abril al Teatre Municipal de Pego, es va anunciar que els propers passos per a seguir “lluitant contra la Llei de Costes” i aconseguir els seus objectius: “paralitzar les delimitacions en marxa”, “arribar fins a la desafecció de les propietats afectades per les delimitacions” i “la regeneració de la platja”; es canalitzen per dues vies, segons explicava Pere Cardona. D'una banda, la via de la pressió mediàtica, que podríem afirmar que ja estan duent a terme. I la via que els durà al Parlament Europeu, més concretament al Comité de Peticions del Parlament Europeu, “amb la idea d'incorporar el cas explicat, amb un documental que estan elaborant en el que es relata les causes que han dut a l'actual degeneració de les platges del nord de Dénia- a l'informe AUKEN”. Eixe documental ja està finalitzat i ha estat titulat per l'Associació Platges Nord de Dénia, “S.O.S Platges de Dénia i Els Poblets”.

El context en que es mou aquest documental és el fet que “Les platges al nord de Dénia i els dels Poblets patixen des de fa massa temps una aguda regressió com a conseqüència de molt diferents però confluents factors, els quals tenen un sol denominador comú: la responsabilitat directa, per acció o per omissió, del propi Estat espanyol, en tots els casos”, assegura l'Associació Platges Nord de Dénia en el seu comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.