Medi ambient

Ròtova posa en marxa el voluntariat pel territori

Els participants fan unes jornades teòriques i el dijous 28 de juliol posen en pràctica els coneixements a la contrada de del Barranc d'Atanasi

La casa de la cultura de Llocnou ha acollit dilluns 25 de juliol, al llarg del matí, la primera de les sessions del curs de formació del voluntariat per la custòdia del territori 2011, que organitza l'Ecomuseu Vernissa viu i copatrocina l'Obra Social de la CAM, mitjançant la línia d'ajudes VOLCAM.

Al llarg de dos dies, es realitza la presentació de l'Ecomuseu Vernissa viu i les tasques del voluntariat (a càrrec de Laura Martínez i Jordi Puig); i xarrades sobre el territori, el medi ambient i la fauna de l'interior de la Safor.

Dilluns, el biòleg Jesús Villaplana ha estat l'encarregat d'explicar la fauna que les persones participants en aquest curs, poden trobar per aquesta part de la Safor i Paco Sastre els ha apropat al territori. Dimarts, Vicent Faus parla sobre l'impacte del foc i la recuperació de la zona cremada, a més de la tasca del Centre Excursionista de Ròtova (CER) al llarg dels últims 25 anys. José Maria Peiró s'aproximarà, de nou, al medi ambient; i el celler La Muntanya de Muro explicarà “el conreu de la vinya i el projecte de microvinya”.

Dijous començarà la primera sessió pràctica. Les persones voluntàries s'aproparan al barranc d'Atanasi, per comprovar, in situ, la situació de la zona cremada, amb els membres del CER.

Al llarg de l'estiu, els voluntaris podran fer pràctiques de conreu tradicional i i usar les eines de llaurat; aproximar-se in situ, al conreu de la vinya, practicar la refeta de marges de pedra seca, restaurar una caixa d'abelles i conèixer la tasca dels melers i ajudar en el conreu de productes ecològics, entre d'altres activitats.

En total, han sigut vint les persones inscrites, de diverses franges d'edat, en aquesta nova edició del voluntariat, que duran a terme les seues tasques de tipus lúdic, formatiu i de suport a l'interior de la Safor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.