Medi ambient

MONTSIÀ

Ampliaran l'abocador del Mas de Barberans

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ampliarà els dipòsits de l'abocador del Mas de Barberans per allargar la seva vida útil deu anys més. Les instal·lacions, que tenen dotze anys, ara només disposen de capacitat per acollir 40.000 metres cúbics de residus i amb l'ampliació se n'habilitaran 400.000 més. El projecte, un dels únics tres que l'ARC impulsarà aquest 2012, costarà 2,4 milions d'euros. Segons ha precisat el director tècnic del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals del Montsià, Josep Aragonès, a les dues primeres fases de l'abocador s'acumulen al voltant d'un milió de tones de residus urbans i només resta capacitat per a uns 40.000 metres cúbics durant els dotze primers anys de funcionament. “En tenim per a nou o dotze mesos”, ha precisat.

D'altra banda, l'abocador ha posat en marxa una planta de lixiviats que, amb una inversió d'1,44 milions d'euros, permetrà recuperar fins al 95% de l'aigua que contenen aquests líquids altament contaminants generats per la descomposició dels residus en els dipòsits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.