Medi ambient

Es presenta a Paiporta la cooperativa d'energia verda ”Som energia”

Compromís per Paiporta continua el seu cicle de xerrades “Construïm Alternatives” amb aquesta presentació

Davant un públic nombrós del poble i de la comarca, Andrés Montesinos coordinador territorial de “Som Energia” començà la xerrada al local de Compromís Paiporta fent una síntesi de la situació actual, tant ecològica com econòmica, però sobre tot de l'aspecte legal de l'energia a l'Estat espanyol.

Montesinos explicà per què sent el país europeu amb més hores d'insolació anual estem a la cua de la Comunitat Europea en normativa de les energies lliures i com la política energètica dels successius governs, tant del PP com del PSOE, només ha posat entrebancs a la política de les energies alternatives i renovables, sols explicable per l'entrada d'alts ex-càrrecs d'ambdós partits en els consells d'administració de les principals empreses de l'oligopoli energètic espanyol.

Raül Carbonell de l'empresa “Mon solar”, féu una interessant exposició amb gràfiques de consum sobre les instal·lacions de plaques fotovoltaiques als domicilis particulars per tal d'abaixar el rebut elèctric, fent especial atenció sobre tot a la conscienciació de què la millor energia és la que no és consumeix. No es tracta de buscar tan sols una millora econòmica al nostre rebut de la llum sinó de buscar, a més, una reducció d'electricitat de les grans companyies i d'una reducció consegüent de CO2

Cote Romero d' ECOO i representant de la Plataforma per un Nou Model Energètic, parlà de la importància de la conscienciació a nivell individual sobre la “desobediència solar” provocant perquè ela assistents s'impliaren a formar part de la corrent social que impedisca a les grans empreses afonar les iniciatives energètiques renovables.

Andrés Montesinos continuà la xerrada parlant de la Cooperativa “SOM ENERGIA”, de la seua formació, de la raó de ser, de la gran tasca social que està desenvolupant i de poder formar part activa d'un projecte que disposa ja de més de 7000 sòcies i socis de tot l'estat espanyol amb més de 4700 contractes de particulars i algunes empreses, separant-se de les grans indústries que estan fent unes pujades dels rebuts de la llum del 80% en els últims 10 anys.

Aquesta xerrada està inclosa dins del cicle “Construïm Alternatives” que Compromís per Paiporta va encetar fa uns mesos, i en el que ja han tractat temes com l'economia sostenible, sobirania alimentària o com acabar amb el sexisme. En la mateixa línia, Compromís ja està preparant les properes xerrades, una sobre la Monarquia espanyola que es realitzarà en el mes d'abril coincidint amb la commemoració de la II República i altra per al mes de maig sobre banca ètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.