Medi ambient

Paiporta enceta el camí dels horts urbans d'ús social

La proposta que ara es posa en marxa va estar participada pel grup Compromís fa mesos

Fa uns mesos, Compromís per Paiporta va participar en la redacció de l'ordenança reguladora dels horts urbans municipals. Entre les diferents aportacions que es van fer s'ha de destacar que els horts estigueren destinats a ús social per a persones i famílies desocupades o amb baixos ingressos.

També es va proposar que a les parcel·les dels horts urbans es reservaren espais per a les associacions i col·lectius que entre les seues finalitats estiguen la protecció de l'horta o finalitats socials.

Igualment es va subratllar que els horts estiguen destinats a l'autoconsum i es gestionen seguint les tècniques de l'agricultura ecològica.

Dit això, ahir dimarts 7 de gener es va obrir el termini per sol·licitar un dels 52 horts urbans que l'Ajuntament de Paiporta posa a disposició del veïnat i associacions del municipi. Aquest termini finalitzarà el el 31 de gener i poden sol·licitar un terreny, les persones i entitats que disposen de les condicions definides en les bases.

L'autorització per al conreu del terreny d'hort urbà es fixa en dos anys prorrogables automàticament 12 mesos més, en cas de no haver-se produït una nova adjudicació.

Els usuaris hauran d'abonar la despesa que s'origine a causa de l'abastiment d'aigua per a reg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia