Els valencianistes de Castelló proposen la recollida selectiva d'olis usats

El portaveu del Bloc Nacionalista valencià a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha proposat «que l'Ajuntament instal·le punts de recollida d'olis usats, per tal que la ciutadania de Castelló puga contribuir al reciclatge d'aquestes substàncies, com ja es pot fer en moltíssims municipis valencians». L'edil nacionalista ha explicat que en moltes localitats, ja disposen de la possibilitat de reciclar l'oli a través de punts de recollida instal·lats al costat d'altres contenidors de reciclatge. D'aquesta manera es facilita el tractament dels olis domèstics, generats generalment en cuinar.

Nomdedéu ha explicat que l'oli usat, si s'aboca directament per la pica, genera greus problemes de contaminació: embussos en les canonades, dificultats per depurar aigües residuals, i l'augment de les rates en el clavegueram i de les meduses en les costes. Per tot açò, aquest abocament incideix directament en l'impacte mediambiental i, també, té un impacte econòmic important per l'augment de cost del tractament de les aigües.

Amb uns punts de recollida ben distribuïts i un sistema de reciclatge que convertisca aquestos residus en biocombustible, es minimitza l'impacte negatiu i, a més, es genera energia neta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.