Medi ambient

La UA recupera l'ús de les plantes pròpies de la serra de Mariola

El dissabte 17 de maig se celebra la II Jornada Etnobotànica en la Seu Universitària de Cocentaina

Amb l'objectiu de posar en valor la saviesa popular, la vida rural i els usos tradicionals, la Seu Universitària de Cocentaina celebra una nova jornada d'etnobotànica que en aquesta segona edició té com a lema “La força de la primavera”. Una sessió que tindrà lloc el pròxim dissabte 17 de maig, conduïda pels professors de la Universitat d'Alacant, Carles Martín, Antoni Belda i Daniel Climent, i que comptarà amb l'historiador Rafael Enguix com a guia per a un recorregut pel patrimoni monumental del municipi.

Durant les sessions, tant pràctiques com teòriques, es coneixeran espècies típiques de la serra de Mariola com la sàlvia, el timó, el romaní, el rabet de gat, el pericó, la camamil·la..., plantes amb gran interès etnobotànic que creixen en la zona i que no solament són útils per a finalitats medicinals, sinó també per a usos gastronòmics, extracció de fibres, tints, elaboració de licors, caça i pesca.

En aquest sentit, moltes són útils per a curar ferides, refredats, contusions, mals de panxa, fregades, conjuntivitis, etc. Es poden emprar en forma d'infusió, maceració amb alcohol, fregues oculars, suc fresc, tintures alcohòliques, cataplasmes o olis essencials, entre altres.

Un dels atractius d'aquesta activitat és la sessió pràctica en la qual l'alumnat inscrit elaborarà el seu propi herbero, un licor tradicional de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.

La jornada l'organitza el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Cocentaina. Els interessats han d'inscriure's en el Servei de Llengües i Cultura de la UA o en la Seu Universitària de Cocentaina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia