Medi ambient

Alerta per la tala d'arbres al Tarragonès

El govern promet més mesures de control a les entitats ecologistes

Preocupació entre diverses entitats ecologistes del Tarragonès per la tala de boscos que s'ha produït en les últimes setmanes als termes de Tarragona i el Catllar, i que està previst que s'estengui a la Riera de Gaià. Representants d'aquestes agrupacions van participar ahir en una reunió a Tarragona amb tècnics del consistori i representants de la conselleria d'Agricultura de la Generalitat, que van admetre, segons els assistents, que hi havia hagut punts concrets de la tala autoritzada a una empresa on s'havia actuat per damunt del que estava permès, fet pel qual s'han obert expedients. Els ecologistes denuncien que la fusta, tota de boscos de propietat privada, s'està destinant a la producció de biomassa a Itàlia.

Segons va detallar Montse Garcia, membre de l'Associació Mediambiental la Sínia i assistent ahir a la reunió, el govern s'ha compromès a millorar el protocol d'autorització d'aquestes tales d'arbres, marcant prèviament sobre el terreny els arbres sobre els quals es pot actuar així com els camins que es poden obrir. A més, s'ha ofert a les entitats la possibilitat de fer una visita sobre el terreny per tal de revisar les tales que ja s'han dut a terme, que el govern ha autoritzat per tal de fer tasques de millora forestal.

Les entitats contràries a la tala han de valorar ara la proposta del govern i decidir si duen a terme noves accions de protesta.

Campanya per un altre estudi de l'aire

Diverses entitats del Camp de Tarragona, entre les quals hi ha la Plataforma Cel Net, han iniciat una campanya per tal de reivindicar l'elaboració d'un estudi de la qualitat de l'aire a l'entorn del polígon químic sud del Tarragonès, als municipis de Tarragona, la Canonja i Vila-seca. Ara fa un any es van presentar els resultats d'un estudi similar fet per iniciativa de Cel Net i els ajuntaments afectats del polígon nord (Perafort, el Morell, Constantí i Vilallonga), que han provocat que les entitats demanin una legislació que reguli components cancerígens que es van localitzar. La campanya vol empènyer els ajuntaments del sud de la comarca a sol·licitar l'elaboració de l'estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia