Medi ambient

Conclouen les jornades de prevenció d'incendis forestals a Carcaixent

Les tres jornades han comptat amb un major nombre de participants que en les edicions anteriors.

Aquest dissabte passat van concloure a la urbanització de Sant Blai les segones jornades de prevenció d'incendis forestals organitzades per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Carcaixent.

Les jornades començaren el dia 31 de juliol a les urbanitzacions de Santa Marina i la Barraca d'Aigües Vives, i el dia 1 al Puig Gros i els Amics. L'objectiu era formar als veïns i veïnes de les zones amb alt risc d'incendis amb les mesures de prevenció i autoprotecció que s'han d'aplicar, així com dels protocols d'actuació en cas d'emergència que han d'adoptar en les diferents situacions de perill relacionades amb el foc.

Les jornades, que comptaven amb una part teòrica i una pràctica, van estar impartides per Enginyers Forestals especialitzats en gestió d'emergències i membres de protecció civil de Carcaixent.

Durant la part teòrica, es va realitzar una Introducció a la problemàtica dels Incendis Forestals a la interfície Urbano Forestal, on un foc forestal es converteix en una greu amenaça per a la seguretat de les persones i els seus béns quan impacta contra un nucli de població.

També es van explicar diversos exemples de situacions que ja s'han produït en altres localitats, posant especial èmfasi en la complexitat de la gestió d'aquest tipus d'emergències.

En l'apartat d'autoprotecció, se'ls va explicar als veïns quins elements bàsics necessiten (equips de protecció individual, mànegues, puntes de llança, grups portàtils d'impulsió...) i com muntar una petita estesa de mànegues o altres mètodes de defensa co

ntra incendis forestals. Totes aquestes nocions les van poder posar posteriorment en pràctica en les immediacions de les seues vivendes, fet que va resultar molt interessant i de molta utilitat per a tots els assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]