Medi ambient

Apleguen signatures al Pallars per aturar l'ús de glifosat

S'utilitza per impedir el creixement d'herba als vorals de les carreteres

Una veïna de Bòixols, al Pallars Jussà, ha començat una recollida de signatures a la plataforma Change.org per aturar l'ús de l'herbicida glifosat a les carreteres de Lleida. Aquest producte s'ha aplicat aquesta primavera als vorals de les carreteres L-511, d'lsona a Coll de Nargó, i a la C-1311, de Tremp al Pont de Montanyana, per impedir el creixement d'herba. La veïna vol aconseguir aturar l'ús d'aquesta substància soluble a l'aigua perquè aquest verí es filtra al sòl i creu que pot fer malbé els cultius propers.

En la sol·licitud argumenta que l'ús d'aquest producte no és bo ni per a la salut de les persones, ni per a la dels animals que poden ingerir herba sulfatada ni per la vegetació de l'entorn. Entre signatures físiques i digitals, acumula ja més de 600 peticions, que lliurarà al servei territorial de Carreteres. Demana que es torni a netejar amb maquinària, com s'havia fet fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia