Infraestructures

Pallars Sobirà

Les obres de la variant de Gerri, abandonades

L'Estat atura del tot els treballs per falta de diners i els deixa a mig fer

Una altra imatge per al catàleg de projectes fracassats per la crisi: les obres de la variant de la carretera N-260 a Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà. Fa setmanes ja no hi treballa ningú, les constructores Copisa i Tau s'han emportat les màquines a altres latituds i al seu lloc només hi resten terrenys aplanats, murs de contenció i tanques metàl·liques que alguna ventada o algun furtiu ha tombat i ningú no ha recollit.

Per no quedar, ni tan sols queden les pancartes contra el projecte que molts veïns de Gerri van col·locar als balcons, ja que consideraven que l'obra no era segura i que els deixava sense enllaç en direcció a Sort.

Les obres van començar el mes de juny, havien de durar tres anys i suposaven una inversió de 48 milions d'euros. Era l'obra més cara i ambiciosa de l'Estat al Pirineu. Però mig any després està abandonada. Ja a l'octubre el ministeri va frenar el ritme de treball. Llavors, es va posar com a excusa que calia alentir l'obra mentre s'estudiaven tècnicament les demandes dels veïns. Al gener s'ha aturat del tot. No hi ha prevista cap assignació pel 2012. L'explicació que han rebut els alcaldes de la zona és que l'assignació es trasllada a l'any següent.

El que sí que s'ha pogut fer és enderrocar l'única casa habitada que entorpia el pas de la futura variant. La dona que hi vivia ha marxat a Navarra, on té família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.